Annonce
Fredericia

Genbrugsbutik oplever også corona-udfordringer: Folk stjæler og afleverer skrald

Butiksleder Leif Larsen viser indholdet i den container, der normalt kun benyttes af genbrugsforretningen til defekte møbler. Den seneste uge har almindelige borgere fyldt den med usælgeligt ting som havelåger, radiatorer og affaldssække. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Henkastet affald og tyveri er blandt udfordringerne, som de frivillige hos Erritsø Genbrug i stigenede grad må forholde sig til. Lukkede genbrugspladser kan være en del af forklaringen, mener butikslederen.
Annonce

Erritsø: Coronapandemien sætter også præg på dagligdagen for de frivillige bag Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Erritsø, Erritsø Genbrug.

Butikken har holdt lukket siden 12. marts, men på skift møder de frivillige fortsat ind for at rydde op og sætte de ting, der bliver doneret til butikken, til side.

På det seneste har butiksleder Leif Larsen og de øvrige frivillige dog kunne konstatere, at ikke alle kommer med gode hensigter.

Blandt andet benytter den container, der normalt fyldes op med butikkens defekte møbler, til at komme af med gammelt affald. Leif Larsen tror, det er en konsekvens af, at de kommunale genbrugspladser også holder lukket i disse uger, og dermed havner affald, der på ingen måde kan sælges videre, hos Erritsø Genbrug.

Containeren blev tømt så sent som tirsdag i sidste uge, men allerede nu ligger der radiatorer, havelåger, metal og sække med blandet affald.

Når folk kommer og roder, så er det regulært tyveri. Det er noget, der var tiltænkt butikken, og når man tager det, så er det jo tyveri.

Leif Larsen, butiksleder Erritsø Genbrug

Annonce

Tager modet fra de frivillige

Containeren er blot det ene af to problemer, de oplever i disse dage hos Erritsø Genbrug.

Den anden findes i det lille vindfang, hvor folk kan efterlade genbrugsting, de ønsker at donere til butikken. Men fordi selve butikken kun i begrænset omfang er bemandet, frister det flere til at slå vejen forbi og rode i de donerede ting, fortæller Leif Larsen.

- Når folk kommer og roder, så er det regulært tyveri. Det er noget, der var tiltænkt butikken, og når man tager det, så er det jo tyveri. Jeg kan ikke finde et andet ord for det.

- Det tager modet fra de frivillige, som trods corona stadig vil hjælpe til, så vi sørger for, at der er ryddet op, siger Leif Larsen.

De frivillige har flere gange taget folk, der roder med de donerede ting, på fersk gerning, men ingen af episoderne er blevet meldt til politiet.

- De har så meget andet at give sig til, siger Leif Larsen, der alligevel er træt af udfordringen, som han oplever er blevet mere og mere almindelig.

- Fredag eftermiddag var der sat seks-otte flyttekasser op, og i løbet af aftenen var de rodet godt og grundigt igennem, da den frivillige lørdag formiddag kom for at sætte tingene ind.

For at forebygge nogle af udfordringerne er der nu lagt en presenning over containeren, så folk kan se, der ikke er tale om en offentlig container. Desuden overvejer Erritsø Genbrug at sætte en form for afspærring op for at forhindre adgangen til butikkens område.

Flere gange har frivillige fra Erritsø Genbrug oplevet, at sække eller andre ting i de lille udfang er gennemrodet. Stedet bruges ellers af folk, der ønsker at donere deres ting til genbrugsbutikken. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
For at forhindre at folk lægger deres affald i containeren, har Errttsø Genbrug nu lagt en presenning over den. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
En af de efterladte varer i containeren er en gammel havelåge. Den forventer Leif Larsen ikke at kunne sælge i genbrugsbutikken. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce