Annonce
Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Genbrugsbutikken på Fredericia Banegård lukker. Arkivfoto: Dorte Brandsen
KFUMs Sociale Arbejde har besluttet at lukke genbrugsbutikker i Vojens og Fredericia. Svigtende omsætning er hovedårsagen.

Fredericia: Coronavirussen er nu også med til at tage livet af to genbrugsbutikker i Vojens og Fredericia.

KFUMs Sociale Arbejde har besluttet at lukke genbrugsbutikkerne på banegårdene i to byer. Årsagen er færre kunder efter coronavirussens indtog, ligesom det har været vanskeligt at rekruttere og fastholde frivillige.

- Vores butikker er sat i verden for at skabe overskud til mennesker, som lever i underskud. Og da det er uvist, hvornår der er styr på coronaen, har vi truffet den svære beslutning at lukke butikkerne, siger genbrugskonsulent Sanne H. Lomholt fra KFUMs Sociale Arbejde, der driver genbrugsbutikkerne.

Annonce

I foråret lukkede alle genbrugsbutikkerne og genåbnede så i slutningen af maj med reducerede åbningstider, da nogle af de frivillige i mellemtiden er faldet fra. Fredericia har haft et mix af gymnasieelever og nogle mere aldersmæssigt modne frivillige i senioralderen.

Udsalg hele oktober

Det var især efter sommerferien, omsætningen begyndte at svigte.

- Efter det blev et krav at bære mundbind på stationerne, så er Fredericia Banegård ikke længere fyldt med rejsende, og folk opholder sig ikke på banegården som før. Man skal ikke bære mundbind i butikken, men man skal have det på, når man går igennem forhallen og hen til os. Fra den dag gav det en drastisk nedgang i omsætningen, forklarer Sanne H. Lomholt.

Da der pt. ikke er udsigt til at kravet om mundbind får en ende lige foreløbig, var KFUMs Sociale Arbejde nødt til at træffe beslutningen om at lukke genbrugsbutikken.


Efter det blev et krav at bære mundbind på stationerne, så er Fredericia Banegård ikke længere fyldt med rejsende, og folk opholder sig ikke på banegården som før.

Sanne H. Lomholt, genbrugskonsulent


Overskuddet fra butikkerne bliver brugt til KFUMs sociale arbejde, som eksempelvis er blandt hjemløse, til konfliktmægling, hjælp til misbrugere og en udstrakt hånd til udsatte børn.

Genbrugsbutikken i Fredericia holder lukkesalg frem til 30. oktober, mens butikken i Vojens er lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce