Annonce
Fredericia

Genbrugsbutik på banegården lukker: Omsætningen faldt drastisk, da mundbind blev indført

Genbrugsbutikken på Fredericia Banegård lukker. Arkivfoto: Dorte Brandsen
KFUMs Sociale Arbejde har besluttet at lukke genbrugsbutikker i Vojens og Fredericia. Svigtende omsætning er hovedårsagen.
Annonce

Fredericia: Coronavirussen er nu også med til at tage livet af to genbrugsbutikker i Vojens og Fredericia.

KFUMs Sociale Arbejde har besluttet at lukke genbrugsbutikkerne på banegårdene i to byer. Årsagen er færre kunder efter coronavirussens indtog, ligesom det har været vanskeligt at rekruttere og fastholde frivillige.

- Vores butikker er sat i verden for at skabe overskud til mennesker, som lever i underskud. Og da det er uvist, hvornår der er styr på coronaen, har vi truffet den svære beslutning at lukke butikkerne, siger genbrugskonsulent Sanne H. Lomholt fra KFUMs Sociale Arbejde, der driver genbrugsbutikkerne.

I foråret lukkede alle genbrugsbutikkerne og genåbnede så i slutningen af maj med reducerede åbningstider, da nogle af de frivillige i mellemtiden er faldet fra. Fredericia har haft et mix af gymnasieelever og nogle mere aldersmæssigt modne frivillige i senioralderen.

Annonce

Udsalg hele oktober

Det var især efter sommerferien, omsætningen begyndte at svigte.

- Efter det blev et krav at bære mundbind på stationerne, så er Fredericia Banegård ikke længere fyldt med rejsende, og folk opholder sig ikke på banegården som før. Man skal ikke bære mundbind i butikken, men man skal have det på, når man går igennem forhallen og hen til os. Fra den dag gav det en drastisk nedgang i omsætningen, forklarer Sanne H. Lomholt.

Da der pt. ikke er udsigt til at kravet om mundbind får en ende lige foreløbig, var KFUMs Sociale Arbejde nødt til at træffe beslutningen om at lukke genbrugsbutikken.


Efter det blev et krav at bære mundbind på stationerne, så er Fredericia Banegård ikke længere fyldt med rejsende, og folk opholder sig ikke på banegården som før.

Sanne H. Lomholt, genbrugskonsulent


Overskuddet fra butikkerne bliver brugt til KFUMs sociale arbejde, som eksempelvis er blandt hjemløse, til konfliktmægling, hjælp til misbrugere og en udstrakt hånd til udsatte børn.

Genbrugsbutikken i Fredericia holder lukkesalg frem til 30. oktober, mens butikken i Vojens er lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Coronavirus

Live: Danmark får halvt så mange Pfizer-doser som lovet denne uge

Annonce