Annonce
Fredericia

Genbrugsbutik udvider med 770 kvadratmeter: Får plads til mere af det hele

Udvidelsen af Røde Kors' genbrugsbutik bliver officielt taget i brug 15. december. Arkivfoto: Ole Maass

Pladsmangel og stigende omsætning gør, at Røde Kors' genbrugsbutik på Fuglsang Allé udvider.

Fredericia: Fra 15. december bliver der plads til næsten dobbelt så mange genbrugsvarer i Røde Kors´ genbrugsbutik i Fredericia.

Genbrugsbutikken har overtaget nabolokalerne, og der er lavet huller i væggen, så der nu bliver 770 ekstra kvadratmeter.

- Vi har manglet rigtig meget plads. Der har ikke været meget plads til møbler tidligere. Der bliver også dobbelt så meget plads til porcelæns- og bogafdelingerne, siger Erling Holm, der er en af butikkens over 70 frivillige.

Indtil nu har butikken rådet over knap 1000 kvadratmeter, og med udvidelsen på 770 kvadratmeter er der flere muligheder for også at sælge brugt værktøj, beslag, søn og skruer. Det har mange kunder ifølge Erling Holm efterspurgt.

Forventer stigning i omsætning

Den nye, store møbelafdeling kommer blandt andet til at indeholde senge og børnemøbler. Udvidelsen betyder desuden, at butikken er fri for at sende en stor del af de indleverede genstande videre til andre Røde Kors-butikker.

- Det giver mange muligheder, fordi vi nu kan få dobbelt så mange varer i butikken. Indtil nu har vi fået mange varer ind, som vi måtte give videre til de andre røde kors butikker, men det er ting, vi ligeså godt selv kan sælge, siger Erling Holm.

Erling Holm fortæller, at Røde Kors-butikken i Fredericia omsætter for over to millioner kroner om året, og med udvidelsen forventer han, at man vil opleve en "pæn" stigning.

Genbrugsbutikken drives udelukkende af frivillige kræfter.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce