Annonce
Trekantområdet

Genbrugsplads er et skridt nærmere mod en renovering: Politikere vælger den billigste løsning

Åbningen af den nye, ombyggede genbrugsplads skal efter planen ske i juni næste år. Arkivfoto: Mathilde Bech
På et møde i natur- og miljøudvalget i sidste uge blev der taget stilling til genbrugspladsen mellem Børkop og Skærup, hvor blandt andet mandskabsbygningen skal opgraderes. To løsningsmodeller var her i spil.

Børkop: Renovering eller bygges nyt? Det var spørgsmålet, medlemmerne i natur- og miljøudvalget skulle tage stilling til i sidste uge, da genbrugspladsen mellem Børkop og Skærup var på dagsordenen i et udvalgsmøde.

Det endte med, at man arbejder videre med førstnævnte (model 1), renovering, som også er den billigste løsning - forventeligt tre millioner kroner billigere, end hvis der skulle bygges nyt.

Med et budgetoverslag på 15,9 millioner kroner skal "mandskabsbygningen renoveres og facader moderniseres, så bygningen harmonerer med de øvrige nye bygninger", som det står i referatet fra mødet.

Herunder nævnes fordelene, at kvaliteten og levetiden for bygningen stiger, mens der også er en miljømæssig gevinst i at genbruge. Derudover forventes denne løsning også at tage kortere tid.

Omvendt er ulemperne i forhold til at bygge nyt, at levetiden er lidt kortere, ligesom den heller ikke vil fremstå ligeså moderne i designet.

Annonce

Nej til flere containere

Foruden mandskabsbygningen blev der også taget stilling til, om man skal lave et tillæg af areal mellem grenplads og genbrugspladsen, så der kan blive plads til yderligere nedgravede containere. Prisen for dette, forventede man, ville blive i omegnen af tre millioner kroner.

Udvalget valgte dog dog ikke at gå videre med det: "Det har ingen betydning på nuværende tidspunkt med yderligere plads til nedgravede beholdere, hvorfor det vurderes, at det p.t. ikke står mål med den ekstra udgift," står der i referatet fra mødet.

Sidste år godkendte byrådet en bevilling på godt 4,6 millioner kroner til renovering af genbrugspladsen. Det resterende beløb på lige under 11,3 millioner kroner skal findes som anlægsbevilling. Udgiften finansieres af kassen via mellemværende på det brugerfinansierede område.

Næste skridt for projektet er, at sagen behandles i økonomiudvalget og byrådet.

Efter planen begynder anlægs- og byggearbejdet til december, så åbningen af den nye, ombyggede plads kan ske i juni næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];