Annonce
Trekantområdet

Genbrugspladsen fik en flot start som ressourcestation

Det var ikke den normale røde snor, Karl Erik Lund lørdag klippede over ved indvielsen af den nye genbrugsplads. Den var naturligvis grøn. Foto: Børge Larsen
Karl Erik Lund (DF) åbnede med et tilbageblik. "Habengoods" slog løs på gode genbrugsting. Og kunderne holdt i kø for at komme til at bruge de nye faciliteter.
Annonce

Give: Området har været brugt til losseplads, om ikke siden Arilds tid, så siden Karl Erik Lund var knægt.

Den gang var det en rigtig losseplads, med rotter og en mand, der passede pladsen ved at brænde det af, der kunne brændes af. Det ikke brændbare lå i stakke og byens hunde levede livet farligt, hvis de satte en af rotterne til livs, for de havde sandsynligvis fået en gang bladan.

- Det gik naturligvis ikke i længden og i 70'erne blev der kørt jord over stakkene og bagefter plantet lidt træer. Så var det jo i orden, sagde Karl Erik Lund, da han lørdag som formand for Vejle Kommunes natur- og miljøudvalg åbnede den nye losseplads på Dyrskuevej.

Han kunne blot konstatere, at det ikke var i orden i dag. Så den nye genbrugsplads, der blev indviet lørdag, er ikke blot Gives nye genbrugsstation. Den er prototypen på fremtidens genbrugspladser i hele kommunen. Når byrådet holder møde på onsdag er det blandt andet for at bevilge penge til den nye genbrugsplads i Vejle, fortalte Karl Erik Lund.

"Habengoods" slog sig rigtig løs ved indvielsen af den nye genbrugsstation. De påstod, at alle instrumenter var hentet på genbrugspladser landet over. Men kan det nu passe? Foto: Børge Larsen
Annonce

Bankelyde

Efter det obligatoriske snoreklip (snoren var dog i dagens anledning grøn), blev de omkring små 200 kunder inviteret på rundtur i de nye omgivelser.

Det gik ikke stille af, for bag nogle af de opstillede containere lød der pludselig rytmiske bankeslag og frem dukkede stompbandet "Habengoods". De gav en koncert på ting, de påstod at have klunset fra genbrugsstationer: Et kølergitter far en Saab, en mor, diverse skruenøgler, hjuldæksler et cetera.

De slog sig rigtig løs og der var fortjent bifald til trioen.

Både de mange gæster og de ansatte glædede sig over den nye og flotte genbrugsplads. Men der bliver nok lidt indkøringsproblemer, for opbygninger er ikke helt, som den var tidligere. Men alle, der besøgte genbrugspladsen, fik udleveret en folder, hvor man se, hvor de forskellige ting skal afleveres.

En ting er sikkert. Vi skal alle til at sortere vores affald i flere grupper end vi er vant til. For på den nye plads er der ikke noget, der hedder "Småt brændbart". AffaldGenbrug har fundet ud af, at næsten halvdelen af det, der endte i "Småt brændbart" kan genanvendes.

Det skal vi hjælpe med at gøre til virkelighed ved at sortere affaldet grundigere.

Til gengæld er der kommet en ny container. den hedder "Rest efter sortering".

Mens den var festlig åbning var der også "kunder" til genbrugspladsen. Den er indrettet, så der er to veje ind, så mens det meste af genbrugspladsen var fyldt af indvielsesceromonien, var der mulighed for at køre ind med blandt andet haveaffald af "hurtigruten".

Det benyttede en del sig af. For dem var det vigtigere at bruge grenbrugspladsen end at indvie den.

Genbrugspladsen kom i brug så snart den grønne snor var klippet over. Men kun den nederste del kunne bruges, så både Yvonne Andersen, chef for Affald/genbrug og Gitte Hansen fra genbrugspladsen i Give måtte løbe med de ting. der ikke kunne smides ved haveaffald. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce