Annonce
Fredericia

Genbrugspladser klar til at åbne - haveaffald skal til Vejlbyvej

Genbrugspladsen på Bundgårdsvej åbner tirsdag morgen kl. 8. Der vil være plads til omkring 10 biler af gangen. Har man haveaffald skal man imidlertid sætte kursen mod kommunens deponi på Vejlbyvej. Arkivfoto: Torben Glyum
Genbrugspladser og indsamling af genbrug har i Fredericia Kommune været lukket ned i to uger. Men i morgen kl. 8.00 genåbner en af genbrugspladserne og kommunens deponi for private.
Annonce

Fredericia: Kommunens genbrugsplads på Bundgårdsvej åbner tirsdag morgen kl. 8. Samtidigt åbnes der for, at private kan køre haveaffald til deponiet på Vejlbyvej. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Nu har vi grønt lys fra myndighederne til at genåbne vores genbrugspladser, og vi åbner genbrugspladsen på Bundgårdsvej og deponiet på Vejlbyvej i morgen kl. 8. Vi ved også, at der kommer et stort pres på genbrugspladserne især i den første uge, så derfor har vi også udvidet åbningstiden på pladserne, siger formand for miljø og teknikudvalget Christian Bro (S).

Når genbrugspladserne åbner igen i morgen, så skal myndighedernes anbefalinger stadig følges – også på genbrugspladsen. Det betyder, at der indføres adgangsbegrænsning med højest ti biler af gangen, og det kan igen medføre kødannelser ind til og omkring pladserne.

Det er også derfor, at genbrugspladsen på Industrivej 28 fortsat holdes lukket. De trafikale og pladsmæssige forhold vil her blive udfordret, og det vil være svært at overholde myndighedernes anbefaling om optimal sikring af smitterisiko og –spredning.

Jeg ved, at fredericianerne har været under pres i forhold til at kunne komme af med deres genbrug og haveaffald de seneste to uger. Alligevel vil jeg gerne opfordre til, at hvis man ikke har et absolut akut behov for at aflevere affald, at man så venter nogle dage med at køre til genbrugspladsen.

Borgmester Jacob Bjerregaard

Annonce

Tag den med ro

Borgmester Jacob Bjerregaard opfordrer fredericianerne til at tage situationen med ro.

- Jeg ved, at fredericianerne har været under pres i forhold til at kunne komme af med deres genbrug og haveaffald de seneste to uger. Alligevel vil jeg gerne opfordre til, at hvis man ikke har et absolut akut behov for at aflevere affald, at man så venter nogle dage med at køre til genbrugspladsen. Det vil lette det pres, som vi forventer kommer på vores genbrugspladser den første uge, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Annonce

Haveaffald til Vejlbyvej

Alt haveaffald skal den kommende tid køres til deponiet på Vejlbyvej, hvor man også kan komme af med beton, tegl og asbestaffald.

På Bundgårdsvej kan fredericianerne fortsat komme af med deres affald til genbrug samt beton og tegl.

På genbrugspladsen på Bundgårdsvej 2 og på deponi på Vejlbyvej 40 bliver åbningstiden udvidet fra den 31. marts til og med 8. april 2020 for at tage noget at det pres af pladserne, som Fredericia Kommune forventer, at der vil komme den første tid. Der vil være åbent på hverdage fra kl. 8 til kl. 21. I weekenden fra kl. 9 til kl. 18.

Poseordningen ved husstandene starter også i morgen og følger affaldskalenderen. Genbrugsbutikken på Prangervej 2 holdes fortsat lukket indtil videre.

Annonce

Kontrol på pladserne

Da Fredericia Kommune forventer et stort pres på genbrugspladserne og trafikale udfordringer omkring pladserne, har kommunen bedt beredskabet om hjælp til at regulere trafikken til og fra genbrugspladserne. Der vil begge steder være sat skilte op, som besøgende skal følge både udenfor og indenfor genbrugspladserne. Det vil være muligt at lukke 10 biler ind ad gangen, men det vil løbende blive vurderet, om der er plads til bilerne på pladserne. Derfor vil man kunne opleve, at der kan være færre end ti biler på pladserne i perioder, oplyser kommunen.

Fredericia Kommune fraråder, at man tager børn og kæledyr med på genbrugspladserne, ligesom kommunen anbefaler, at man selv sørger for at tage handsker med og på, når man afleverer sit affald.

- Det er en ekstraordinær situation for os alle sammen, og vi skal passe godt på hinanden og de medarbejdere, der har et job, de skal udføre. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at når man skal på genbrugspladsen, at man har tålmodighed og overholder vores medarbejderes retningslinjer. De er til for at hjælpe jer af med affaldet på den mest sikre måde – både for jer og for medarbejderne på genbrugspladserne, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce