Annonce
Fredericia

Genbrugspladser ser ud til at genåbne nu: Formentlig fra på tirsdag

Kommunernes Landsforening - hvor Fredericias borgmester har en central position - og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer nu, at landets nedlukkede genbrugspladser kan genåbnes før tid. Hvis der vel at mærke tages særlige forholdsregler for at hindre smittespredning, når man atter afleverer haveaffald og gammelt pap. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Kommunernes Landsforening og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det igen er sikkert nok at aflevere affald. Men med afstand - og måske kommer der portvagter på.
Annonce

Fredericia: Så er der udsigt til, at genbrugspladserne i Fredericia åbner igen efter nedlukningen på grund af corona-smittefare.

Det sker efter al sandsynlighed tirsdag 31. marts - over hele landet.

Siden 11. marts har pladserne på Bundgårdsvej 2 i Erritsø og Industrivej 28 i Fredericia været utilgænglige for private, fordi regeringen lukkede store dele af den offentlige sektor ned. Foreløbig til 13. april.

Rør dog ikke for meget

Udover adgangsbegrænsning anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed også, at kommunerne på de genåbnede genbrugspladser:

- Sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte.

- Sikrer at brugerne ved tydelig skiltning opfordres til at holde afstand til andre på samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Annonce

Der blev smidt affald

- Kommunernes Landsforening har imidlertid været i dialog med myndighederne, skriver KL i en pressemeddelelse:

- Da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i blandt andet naturen.

- Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig, fortsætter pressemeddelelsen:

Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Sundheden ok

- Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, lyder meldingen:

- Hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

KL og Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at kommunerne bør indføre adgangsbegrænsninger på de genåbnede genbrugspladser.

Det kan for eksempel være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Annonce

Jacob B: Har en bøn

Formanden for miljø- og forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening, Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S), pointerer, at:

- Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

- Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu.

Fredericia Dagblad arbejder på at få flere oplysninger fra Fredericia Kommune...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce