Annonce
Debat

Gennem Europa på første klasse

Rejser: Jeg er trofast læser af avisens rejsesektion. Jeg glæder mig faktisk til hver uge at kunne åbne ”Rejser” og er altid spændt på, hvilke destinationer anbefales og beskrives.

Desværre er der en kedelig tendens til, at rejserne (til dels) er sponsoreret af selve rejsearrangørerne eller af andre medspillere i rejsebranchen, f.eks. officielle turistbureauer. Artiklerne har derfor af og til en lille strejf af ”husk nu, at det er x-rejser, der arrangerer denne spændende tur, som jeg lige har beskrevet”.

Hvor befriende var det derfor at læse Ole Kølsters artikel ”Gennem Europa på 1. klasse med plads til oplevelser”. Her skildres rejseoplevelser i særklasse, ikke mindst de, der er lidt ved siden af den danske (europæiske) mainstream af must-see-oplevelser.

Tak til journalisten for at fokusere på rejser med tog, som ikke altid står højt på en rejsejournalists prioriteringsliste. Jeg husker f.eks., at der for nogle uger siden var en artikel, der handlede om byen Cadiz i Andalusien. Da man ikke kan flyve direkte til Cadiz fra Danmark, anbefalede journalisten at flyve til Málaga og tage en lejebil for at komme fra Málaga til Cadiz.

Har man brug for en bil, når man er turist i Cadiz? Nej.

Hvordan kommer man så fra Málaga til Sevilla, hvis ikke i bil eller med fly? Selvfølgelig i tog via Sevilla – ikke dyrt, masser af oplevelser både udenfor og indenfor kupéen og med mulighed for at skåle på det andalusiske landskab uden at skulle ende i en politikontrol på motorvejen.

Derfor: Jeg ønsker mig flere artikler, hvor togrejser i det mindste indgår som en mulighed. Og gerne skrevet af Ole Kølster.

Michael Longerich
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce