Annonce
Fredericia

Gentager sidste års succes: Sådan laver Fredericia sommerby

I 2020 var der blandt andet sat bordtennisborde, bordfodbold, strandstole og mange andre oplevelser op i gågader og på torve. Det blev brugt flittigt af både turister og byens egne borgere. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredericia vil udnytte, at mange igen i år holder ferie i Danmark og måske vælger fæstningsbyen som årets destination. Prisen for at skabe liv i bymidten er 1,5 mio. kr.

Fredericia: Sidste års sommerby i Fredericia var ifølge butiksdrivende og Fredericia Kommune en succes, så derfor bliver succesen gentaget i år. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Målet er at udnytte, at mange fortsat holder ferie i Danmark og dermed vil vælge Fredericia som deres foretrukne destination – uanset om det gælder feriegæster, der vælger at overnatte eller endagsgæster, der kører efter en hyggelig dag med familien.

Sidste års program under overskriften ”Fredericia Sommerby” hentede prisen for ”Årets mest innovative handelsby 2020” hjem til Fredericia. Byrådet har igen besluttet at investere i Fredericia Sommerby – i år med flere aktiviteter og større fokus på markedsføring.

Annonce

- Fredericia har så overraskende meget at byde på for folk i alle aldre, og det skal vi have fortalt omverdenen. Tidligere har vi profiteret af branding af området ved Lillebælt og i Trekantområdet, men vi mangler at vise, hvad Fredericia kan som selvstændig destination. I år har vi alle muligheder med mange danskere hjemme og gode erfaringer fra sidste års Sommerby. Nu får vi pudset alle gode oplevelser af, føjet flere guidede ture og sejladser til og sidst - men ikke mindst - skruet op for den samlede markedsføring, så vi kommer ud over voldene med fortællingen, oplyser 1. viceborgmester Susanne Eilersen (DF).

Vil have flere overnatninger

En arbejdsgruppe på tværs af blandt andet turisme, handel, kultur, idræt, børn, unge, fritid og natur arbejder i disse dage på at samle trådene i sommerens program. Imens har Experience Fredericia, Shopping Fredericia og Fredericia Kommune fokus på en samlet plan for markedsføring, der sætter Fredericia på landkortet og giver flere overnatninger og endagsgæster i byen.


Nu får vi pudset alle gode oplevelser af, føjet flere guidede ture og sejladser til og sidst - men ikke mindst - skruet op for den samlede markedsføring, så vi kommer ud over voldene med fortællingen.

Susanne Eilersen (DF),


Formålet med Sommerby er i allerhøjeste grad også at give fredericianerne en god sommer og profilere byen for nye borgere, fortæller borgmester Steen Wrist:

- Jeg ser frem til at gense en by fuld af liv med blandt andet gadeteater, aktiviteter for børn, udeservering, sejlture på Lillebælt, guidede byvandringer og en afslappet stemning ved Østerstrand, hvor hele familien kan nyde ferien, siger han.

Programmet for Sommerby forventes at vare fra uge 26-32 og bliver offentliggjort i løbet af juni. Byrådet har afsat 1,5 millioner kroner til at holde både Sommerby, efterårsferie og juleby.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Erhverv

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Sydjylland

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Annonce