Annonce
Læserbrev

Ghettolisten er diskriminerende

For mig at se graver ghettolisterne grøfterne dybere i det danske samfund. Ghettolisten gør det svært for de medborgere, vi har i Finlandsparken i Vejle, som bor i et såkaldt "ghettoområde", at søge job, når de fortæller, hvor de bor.

Læserbrev: Det er diskriminerende og stigmatiserende at anbringe medborgere i Finlandsparken i Vejle på en ghettoliste. Det er symbolpolitik af værste skuffe. Det løser ingen integrationsproblemer.

Tusindvis af borgere i Vejle, Fredericia, Sønderborg, Kolding og Esbjerg udstilles på den værst tænkelige måde.

For mig at se graver ghettolisterne grøfterne dybere i det danske samfund. Ghettolisten gør det svært for de medborgere, vi har i Finlandsparken i Vejle, som bor i et såkaldt "ghettoområde", at søge job, når de fortæller, hvor de bor.

Det er uanstændigt og i strid med alt det, som jeg opfatter som danske værdier, når man uddeler ghettostempler, tvinger mennesker fra deres hjem, laver vuggestuetvang og stopprøver i 0. klasse for nogle.

Med Korskærparken i Fredericia som ny på ghettolisten er hele seks boligområder i Syd- og Sønderjylland med på ghettolisten.

Vi har brug for rigtige løsninger på virkelige problemer: mere blandede boligområder, institutioner og skoler.

Ghettolisten udstiller medborgere på den værst tænkelige måde og tvinger mennesker, som har været på flugt, til at forlade deres hjem.

Annonce
Nils Sjøberg. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner

Læserbrev: Klimaloven er vedtaget, og i løbet af den næste tid skal den udmøntes i en klimahandlingsplan. Det betyder, at lovens store visioner skal overføres til konkret handling. Det bliver meget svært at få enderne til at nå sammen, for det politiske Danmark har sat sig et mål om reduktion, ingen umiddelbart har løsningen på. Derfor er det vigtigt at optimere alle positive bidrag. Vi skal ikke blot reducere. Her har landbruget meget at tilbyde. En intensivt dyrket afgrøde optager CO2 i både blade og rødder. Intensiv dyrkning hjælper også til at opbygge kulstof og dermed lagre CO2 i jorden. God og effektiv dræning bidrager positivt til denne proces. Klimaændringernes større nedbør stiller større krav til en effektiv dræning for at opretholde dyrkningssikkerheden. Derfor er øget dræning central. Udtagning af lavbundsjord er et tveægget sværd. Dels er noget af denne lavbundsjord intensivt dyrket og bidrager dermed nu positivt til CO2-opsamling. Resultatet bliver modsat, hvis lavbundsjorden misligholdes ved manglende afvanding og efterfølgende oversvømmelse og forsumpning. Det fører til udledning af både fosfor og metangas. Forslaget om at oversvømme 25.000 ha ved Gudenåen i såkaldte forsinkelsesbassiner rammer derfor helt ved siden af - det vil være dårligere både for klima, miljø og områdets byer. Vandet skal ledes væk. Det sker, når man renser vandløbet op, og når man skærer grøden. Det har vi set mange steder, bl.a. ved Storå med tilløb til Gudenåen og i Værebro Å på Sjælland - selv i dette våde efterår. Der skal tænkes i positive muligheder med effektive, omkostningssikre klimatiltag og samtidig sikres god dyrkningsjord. Derved baner vi også vejen for eksport af klimaløsninger - i stedet for at sænke produktionen i Danmark. Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner.

Annonce