Annonce
Debat

Gitte Frederiksen får pustet landbruget op til noget, hvor bukserne ikke kan holde

For Dansk Folkepartis nye byrådsmedlem Anni Jakobsen er det grønne vigtigt. Foto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Hvis man skulle bruge tid på at kommentere alle læserbreve, der er fyldt med fejl omkring landbrug, kunne man ikke lave andet.

8. februar bragte avisen således et læserbrev af Gitte Frederiksen (V), hvor hun virkelig får pustet landbruget op til noget, hvor bukserne ikke kan holde ("Lad os ikke ødelægge et erhverv, der giver tusindvis af danskere noget at stå op til, og som sikrer din og min velfærd", red.)

De 170 mia. kr., der nævnes, svarer til eksporten for fødevareklyngen, som landbruget er en del af. Det samme er fiskeriet samt virksomheder som Carlsberg og Novo.

Det virker ærlig talt desperat, at man bliver nødt til at tælle blomsterhandlere, laboranter og bagere med for at kunne fremvise et tal, der ser ud af noget.

Det samme gælder tallet for beskæftigelsen, hvor det reelle tal ifølge Danmarks Statistik er godt 70.000 i det primære landbrug og altså ikke 189.000, som Gitte Frederiksen postulerer.

Til information er hver tredje landbrugsmedhjælper desuden udlænding.

Anledningen til Gitte Frederiksens læserbrev er åbenbart de forestående forhandlinger om landbrugets bidrag til nedbringelse af klimagasser, og jeg læser det som, at Gitte Frederiksen vil bevare status quo ikke mindst af hensyn til landbrugets bidrag til statskassen.


Jeg mener, det er uansvarligt at friholde en hel branche, der efterhånden står for en tredjedel af Danmarks udledning af klimagasser, en massiv ammoniakforurening og udledning af kvælstof til vores vandmiljø.

Anni Jakobsen


Jeg mener, det er uansvarligt at friholde en hel branche, der efterhånden står for en tredjedel af Danmarks udledning af klimagasser, en massiv ammoniakforurening og udledning af kvælstof til vores vandmiljø.

At vi lever af landbrug, er endnu en hårdnakket myte. Allerede i 1960'erne tippede balancen, fra at Danmark var et landbrugsland, til at vi levede af industri, og i dag udgør primærlandbruget kun 10 pct. af den samlede vareeksport.

Når alle udgifter trækkes fra, og det samlede regnestykke gøres op, står landbruget kun for en-to pct. af Danmarks BNP, og det får vi altså ikke mange sygehuse og skoler for.

Kampen om pladserne i byråd og regioner er skudt i gang, og jeg går ud fra, at det er derfor Gitte Frederiksen er ude for at profilere sig over for det, som nogen kalder for Venstres bagland og kernevælgere.

Man kunne ønske sig, at det i så fald foregik på et oplyst grundlag og ikke ved at videregive myter og halve sandheder.

God valgkamp!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Alarm 112

Frækt indbrud natten til mandag

Annonce