Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Anne Kleemeyer Kiil har skrevet dagens leder. Foto: Jacob Schultz

Det var en god, klar melding, der mandag kom fra transportminister Benny Engelbrecht (S) i forbindelse med det store, virtuelle møde, JydskeVestkysten havde sat op sammen med business region Trekantområdet om trafik, trængsel og behovet for nye motorveje.

På mødet blev blandt andet den omstridte Hærvejsmotorvej diskuteret, og det var her, Engelbrecht var befriende klar i spyttet: Borgerne kan ikke være tjent med, at der er seks forskellige linjeføringer i spil til en motorvej. De aner ikke, om de er købt eller solgt.

Der skal vælges en eller to linjeføringer, som man kan arbejde seriøst videre med, i stedet for den nuværende situation, hvor tusindvis af mennesker ikke ved, om det er den ene eller den anden eller den sjette model, der er i spil. Det betyder nemlig, at de heller ikke kender deres boligsituation, og derigennem deres økonomiske situation og deres velbefindende i øvrigt. Det er ikke fair.

Det eneste rimelige over for borgerne er en klar politisk tilkendegivelse af, hvad man ønsker. Sådan én er selvfølgelig farlig, fordi den netop vælger noget til, og noget andet fra. Med den risiko for svigtende støtte, som det indebærer.


Borgerne kan ikke være tjent med, at der er seks forskellige linjeføringer i spil til en motorvej. De aner ikke, om de er købt eller solgt.


Der er ingen tvivl om, at når man melder ud, hvad man vil, så vælger man noget andet fra, og det betyder som regel, at man mister støtte fra dem, der ikke får deres ønskescenarie. Men alternativet er at slå plat på borgerne og holde dem hen i en uholdbar uvished.

Når alt det er sagt, var det ikke nogen hjertelig imødekommelse af Hærvejsmotorvejen, der kom fra ministeren. Nok nærmest den vagest mulige. Han er åbenlyst mere optaget af trængslen på motorvejen på den østlige side af Jylland. Det er bestemt også en vigtig problematik at løse, og det er helt oplagt, at der også her bør investeres. 

Forhåbentlig vil det dog gå op for ministeren, at de to ting hænger sammen og at Hærvejsmotorvejen netop kan hjælpe med at aflaste de store trængselsproblemer på E45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce