Annonce
Middelfart

Giv en buket: Blomsterbonde vil sprede skønhed i en svær tid

Regitzes Have har åbnet op for, at folk kan donere blomster til en person eller institution, der kunne bruge noget glæde under corona-krisen. Arkivfoto: Henriette Ankerstjerne Hermann
Regitzes Have åbner nu op for, at folk kan donere en buket blomster til personer eller institutioner, der har brug for noget glæde.

Gelsted: Normalt sælger Regitzes Have blomster til alt fra private til virksomheder. Men eftersom flere af virksomhederne er sat på pause for at undgå smittespredning, er der blomster i overskud, og dem har blomsterbonden nu besluttet at donere.

I et Facebook-opslag mandag åbnede indehaver Regitze Gaarde Bang op for, at folk kan kontakte hende og donere en buket til eksempelvis et plejehjem, et hospital eller lignende.

- Det var helt naturligt i denne tid, men også fremadrettet, at det bliver den måde, jeg kommer til at bidrage til folk på. Jeg tror på, at ligemeget om vi vil være ved det eller ej, påvirkes vi af skønhed, og derfor vil jeg gerne dele ud af det, siger Regitze Gaarde Bang til avisen.

Annonce

Opbakning til projektet

Donationerne er gratis, men det er muligt at støtte foretagendet ved at give en skilling. Regitzes Have er økologisk og bæredygtigt, og Regitze Gaarde Bang ser initiativet som en naturlig forlængelse af den filosofi, hun driver forretningen med.

Og folk har allerede vist interesse i at støtte projektet, fortæller hun. Hun har allerede planlagt levering til to krisecentre, et hospice og et plejehjem.

- Der er massiv opbakning til projektet. Det viser, at det er noget, jeg kan bygge videre på. Nu skal jeg ud for første gang i morgen og levere buketter. Jeg er glad helt nede i maven, siger Regitze Gaarde Bang.

Håber at fortsætte initiativet

Selvom Regitzes Have ligesom mange andre virksomheder er påvirket af corona-situationen, er initiativet ifølge Regitze Gaarde Bang ikke en redningsplanke. For de private kunder køber stadig blomster, og økonomien er foreløbigt sund, fortæller hun.

For hende giver det mening at sprede skønhed og "naturens magi", og derfor håber hun også, at initiativet kan fortsætte på den anden side af corona-epidemien.

- Det er en start på et projekt. Men det er ikke en overlevelse for mig. Jeg tror, jeg havde gjort det, selv hvis denne situation ikke havde været der, siger Regitze Gaarde Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce