Annonce
Sport

Give klar til at spille om det danske mesterskab

Holger Rune blev afgørende for holdkampen ved at vinde begge sine kampe, både i single og double, i Give. Foto: Jim Hoff.
Finalestævne med Give, KB, Gentofte og Lyngby i København i næste weekend.

Give: Landsbyklubben Give er klar til at spille om det danske mesterskab i holdtennis. Det sker i næste weekend i København.

De tre andre hold er KB, Lyngby og Gentofte.

De forsvarende danske mestre fra HIK var på besøg i Give og havde dansk topidræts største talent Holger Rune med. Han vandt sine to kampe, single og double, og var dermed den direkte årsag til HIK's sejr på 4-2.

Gives sportschef Lars Baes havde håbet på en sejr på 4-2 eller 5-1.

- Det var ikke Holger Rune, der snød os. Det var vores store svaghed i doublerne. Vi har spillet fint i singlerne, men vi har tabt de seneste fire doubler. Det er jeg meget skuffet over, og det er forklaringen på, at vi ikke bliver vinder af grundspillet, sagde Lars Baes.

Holger Rune startede med at vinde første single med 6-3, 6-2 over Andreas Bjerrehus.

Samtidig vandt Niels Korsgard fjerde single med 6-2, 6-3 over Carl Emil Overbeck.

Næste runde var anden single. Her tabte Marco Kirchner 7-5´5-7, 15-13 til Alxander Kønigsfeldt.

Tredje single vandtes af Gives Florian Barth med 6-3, 6-2 over Rasmus Møller, og alt så fint ud for Give.

Men ligesom i sidste uge tabte landsbydrengene begge herredoubler.

- Jeg var specielt skuffet over tyskerne. De manglede de sidste fem procent, sagde Lars Baes. Det har været et skuffende efterår på grund af doublerne. Det skal rettes op til finalestævnet. Det er kun et spørgsmål om tænding.

I første herredouble vandt Holger Rune/Carl Emil Overbeck med 6-7, 6-4, 10-5 over Andreas Bjerrehus/Niels Korsgaard.

I anden herredouble vandt Alexander Kønigsfeldt/Rasmus Møller over Gives tyskere Marco Kirchner/Florian Barth med 6-3, 6-4.

- Hvis tyskerne havde vundet, skulle vi ud i golden set, og det havde givet os chancen for at vinde matchen med 4-3, sagde Lars Baes.

Lyngby tabte 5-1 til Gentofte, men gik videre til finalerne.

KB vandt 6-0 over Skovbakken.

Det er fantastisk for en klub som HIK at have et flagskib som Holger Rune. Han er meget social og træner i klubben hver gang, han er hjemme i Danmark, og han elsker at spille holdkampe. Det er også et godt supplement til hans træning.

Kenneth Carlsen

Tre tyskere med til finalen

Give tager alle sine tre tyskere Frederik Press, Marco Kirchner og Florian Barth med til finalestævne.

- Jeg stiller først holdet i København, men vi bruger ikke alle tre tyskere i samme holdkamp, siger Lars Baes. Andreas Bjerrehus, Anders Grinderslev og Rasmus Michelsen tager også med.

- Niels Korsgaard har fået fri til at spille holdkamp i Tyskland lørdag, men er med til søndagens finale, og så håber vi, at kampen kommer til at gælde guldet, siger Lara Baes.

Sportschefens spekulationer bliver dels at finde de fire, der kan vinde singlerne, dels at finde de spillere, der er mest motiveret til doublerne.

- Det var fint for os at have Holger Rune med til Give, sagde HIK's talentudviklingschef Kenneth Carlsen. Han er et fint flagskib og elsker også at være en del af det sociale. Derfor vil han gerne med til holdkampene, når han er hjemme, og det er fint for hans træning at få kampe ved siden af de mange træningstimer.

Skifter klub

Florian Barth føler sig i sit livs form.

- Jeg har lige vundet over nr. 400 på verdensranglisten, og jeg føler mig i topform, siger Florian Barth. Jeg spillede i fem sæsoner i Zuchsdorfer ved Kiel, men vi endte med at rykke ned i den tredje bedste række, Regionalligaen. Her spiller jeg for EEV Oldenburg, der også spiller i samme række. Vi har lige mødt min tidligere klub og tabte 5-4.

- Jeg tror på chancen for at vinde det danske mesterskab. Vi skal bare have styr på doublerne.

- Jeg elsker at spille for Give. Der er et fint anlæg og mange tilskuere, og det motiverer mig meget hver eneste gang.

- Jeg har tidligere spillet for Odense, Sønderborg og Aarhus og er i gang med min anden sæson i Give. Jeg har aldrig været med til finalestævnet. Derfor glæder jeg mig ekstra til at møde Danmarks bedste spillere. Nu kommer alle med deres stærkeste spillere, og spillerne er så jævnbyrdige, at alt kan ske, siger 30-årige Florian Barth.

Niels Korsgaard kan være tvivlsom til næste år. Den danske U18-mester er blevet optaget på et universitet i USA.

Andreas Bjerrehus er netop vendt hjem efter otte måneders arbejde i Stockholm.

- Jeg arbejder hos Arla og risikerer at ryge til udlandet i otte måneder igen, siger Andreas Bjerrehus.

Foreløbig er Gives projekt med at spille sig i DM-finalerne lykkes. Nu skal landsbydrengene bare have styr på doublerne.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce