Annonce
Trekantområdet

Givskud Zoo tæller på knapperne - og regner på prisen for en hurtig genåbning

Alle venter med længsel på, at Givskud Zootopia igen åbner for publikum og Richard Østerballe går som en løve i et bur for at komme i gang igen. Men ikke, hvis det bliver en underskudsforretning. Foto: Mette Mørk
Det er bliver næppe nogen hurtig åbning, selv om Zootopia har fået chancen for at åbne for bilsafari. Sandsynligvis bliver der først lukket op for publikum 8. juni.
Annonce

Givskud: Mange af Zootopias trofaste gæster står lige så utålmodige, som heste i startboksen inden et galopderby.

De længes efter at komme ind at hilse på dyrene igen, men de må sandsynligvis væbne sig med tålmod lidt endnu. Også selv om der netop er blevet givet grønt lys for at åbne dyreparker med mulighed for bilsafari.

- Hvis vi havde fået grønt lys til at åbne i fase 2, ville vi have været parat til at lukke op 18. maj. Vi fik ikke grønt lys, så nu satser vi på at være klar til at åbne 8. juni, som er den dato, der blev meddelt af regeringen, siger Richard Østerballe, administrerende direktør i Givskud Zootopia.

Det var i hvert fald strategien, da statsministeriet havde sendt pressemeddelelsen om næste etape ud torsdag aften. Men strategien er nu taget op til fornyet overvejelse, efter der kom en mulighed for at eksempelvis Zootopia og Knuthenborg Safaripark ville kunne åbne for bilsafariture.

- Men det er jeg ikke helt sikker på, vi vil gøre. Jeg sætter mig sammen med min ledergruppe mandag formiddag, og så må vi overveje og beslutte, hvordan vi griber det an, siger Richard Østerballe.

Det vil give andre problemer, hvis der kun bliver mulighed for bilsafari. Jeg vil nødigt sidde i en bil og skulle forklare børnene, at de ikke kan komme til at se brillebjørnene, gorillaerne eller dinosauerne.

Richard Østerballe

Annonce

Underskudsforretning

Men det bliver under ingen omstændigheder fra på mandag, der åbnes. Allerede inden de officielle meddelelser kom, havde Richard Østerballe fortalt, at man tidligst kunne være klar til at åbne 18. maj.

Medarbejderne er sendt hjem, så er kun det absolut nødvendige mandskab til stede for at holde tingene kørende og dyrene i god foderstand. Derfor skal en masse aktiviteter og systemer køres op igen, inden der kan åbnes. Også selv om der kun skulle blive tale om bilsafari.

- Det er klart, at vi ikke kan tage fuld betaling, hvis gæsterne skal blive i bilerne. De vil jo glip af besøg hos mange af dyrene, så vi bliver nødt til at sætte prisen ned. Men vi skal ikke ret langt ned med prisen, før vi kommer til at sætte penge til på det. For der skal være næsten fuld bemanding på og sikkerhedssystemerne skal være helt oppe at køre med fuld bemanding, siger Richard Østerballe.

Han vil absolut ikke medvirke til at sætte penge til, hvis det bliver konsekvensen ved at åbne for bilsafari. Økonomien er allerede udfordret rigeligt i denne sæson.

Men Zootopia står med et dilemma. Mange af gæsterne vil måske ikke umiddelbart kunne forstå, at der ikke bliver åbnet. Det har de jo lige hørt og set i medierne, at der er mulighed for det. Så hvorfor ikke?

- Vi vil på mandag fortælle, hvad vi gør og hvorfor vi gør, som vi gør, siger Richard Østerballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Annonce