Annonce
Fredericia

Glæde hos Sundplejen: Ny leverandør har modtaget de første ansøgninger

1. marts overtager ejer Valentina Demiraj og Sundplejen ApS rollen som privat leverandør af hjemmepleje i Fredericia Kommune. Virksomheden har i forvejen opgaver i Haderslev og Aarhus. Arkivfoto: Martin Ravn
Sundplejen ApS er fra 1. marts og fire år frem den private leverandør af hjemmepleje i Fredericia Kommune. Direktør og ejer Valentina Demiraj er glad for, at den endelige underskrift er i hus og fortæller, at arbejdet med at skaffe medarbejdere allerede er begyndt.
Annonce

Fredericia: Først havde de vundet udbuddet, så blev der demonstreret, og kommunens jurister gennemgik virksomhedens økonomi ekstra grundigt, men onsdag blev det offentliggjort, at Sundplejen Aps bliver privat leverandør af hjemmepleje i Fredericia Kommune de næste fire år.

Det var derfor en glad ejer Valentina Demiraj, der trods et længere forløb end ventet, kunne sætte sin underskrift på den endelige kontrakt. Selvom opgaven først begynder 1. marts har afleverer Sundplejen ApS allerede i dag informationsfoldere til kommunen, som viderebringer dem til de borgere, der i dag modtager hjælp fra en privat leverandør.

Sundplejen ApS har ligeledes taget kontakt til ledelserne hos de tidligere leverandører, Kære Pleje og Svane Pleje.

- Vi har henvendt os til dem for at sige, vi gerne vil mødes med dem, hvis de selvfølgelig er interesserede i at mødes med os. Det handler om, hvordan vi kan gøre det, så alle de medarbejdere, de har, kan gå ind og fortsætte deres arbejde, så der ikke sker de store ændringer, men at det egentlig kun er firmaets navn, der skifter, siger Valentina Demiraj.

Ifølge hende har Svane Pleje endnu ikke svaret på denne anmodning, mens Kære Pleje har afvist at mødes. Det bekræfter driftschef hos Kære Pleje, Frank Lynbech.

- Vi laver ikke nogen blokering på folk, men vi så bare ikke nogen idé i, at Mirela (Tanovic, red.) som direktør for den her virksomhed skulle sidde og drøfte medarbejdernes fremtid. De er jo voksne mennesker alle sammen, så hvis de vil have et nyt job, når de er færdige her, så søger de garanteret et nyt job, siger Frank Lynbech, der også fortæller, at medarbejderne hos Kære Pleje blev inddraget i beslutningen.

Annonce

Informationsmøder på vej

Valentina Demiraj fortæller, at Sundplejen ApS allerede har modtaget flere henvendelser fra mulige medarbejdere. Ifølge hende er det både kommunalt ansatte samt medarbejdere fra Svane Pleje og Kære Pleje, der har været interesseret i at høre om eventuelle jobs.

- Vi har haft mange henvendelser om, at folk gerne vil køre de samme ruter til de samme borgere.

Inden for få uger forventer Valentina Demiraj at kunne afsløre datoer for en række informationsmøder. Her vil Sundplejen ApS fortælle borgere, pårørende samt mulige medarbejdere om virksomheden og svare på spørgsmål.

Modsat i Haderslev og Aarhus kommer I til at være eneleverandør af privat hjemmepleje i Fredericia Kommune. Kommer det til at gøre nogen forskel i opstarten eller for den daglige drift?

- Nej, det gør det ikke. Vi har den tid, vi skal bruge til at få det sat op. Kommunen skal i gang med at informere borgere, der har en privat leverandører. De får mulighed for at vælge, om de vil vælge det kommunale eller private. De får tid til at tænke over tingene, og så snart kommunen har svarene, sender de informationerne videre til os, så vi hurtigt kan komme i gang med at planlægge ruterne, siger Valentina Demiraj.

Hun ved endnu ikke, hvor mange der skal ansættes. Det kommer an på, hvilke tilbagemeldinger kommunen får fra borgerne.

Annonce

Borgerne skal ikke mærke skifte

Aftalen, der oprindelig skulle gælde fra 1. februar, blev skubbet en måned frem, men det generer ikke Valentina Demiraj.

- Det er vigtig for os, at den kommune, der skal samarbejde med os, er helt sikre på det. Det kan kun gøre os glade, at vi kan sige, det hele er tjekket flere gange nu, og at det er, som det skal være, siger Valentina Demiraj.

Hun tror ikke, det forlængede sagsforløb får nogen konsekvenser for, hvor mange af de nuværende modtagere af privat hjemmepleje, der takker ja til fremover at få hjælp af Sundplejen ApS.

- Nu har jeg været i den her branche i flere år, og det er ikke mig som person, eller firmaets navn, der betyder noget. Det er de kære medarbejdere, der betyder noget for dem.

- Det er derfor, vi henvender os til de nuværende leverandører for både at give hjælperne mulighed for at fortsætte, og for at borgere ikke bliver ramt af, at de mister det personale, de kender, siger Valentina Demiraj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce