Annonce
Fredericia

Glæde i Business Fredericia: Flere mål nået og flere på vej

Formand for Business Fredericia, Bent Jensen, fortalte til torsdagens generalforsamling om de mange mål, foreningen har nået i 2018. Her ses han (nummer to fra højre) til årets nytårskur i Business Fredericia, hvor han også fortalte om erhvervslivets vilkår i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Business Fredericia er tæt på at nå sit mål om 80 virksomhedsetableringer.

Fredericia: - Jeg ser tilbage på et hæsblæsende år, hvor Fredericia har høstet mange af de frø, som vi såede for år tilbage.

Sådan lagde formand for Business Fredericia Bent Jensen ud til årets generalforsamling, som blev holdt i Fredericia Idrætscenter torsdag aften. Omkring 300 deltagere var mødt op for blandt andet at høre formandens beretning, hvor han kom ind på en række af de mål, som erhvervsforeningen har nået det forgangne år.

Det var blandt andet, at Fredericia kom i top 20 i Dansk Industris årlige erhvervsmåling. Kommunen endte som nummer 17.

- Tusind tak for Jeres indsats og opbakning. Deri ligger også det faktum, at vi som by er mere modig end før. Politikerne står sammen som et hold, og vi som erhvervsliv og by står bag dem og bakker op, sagde Bent Jensen.

Annonce

Generalforsamlingen

Business Fredericias regnskab viste et resultat efter skat på 396.319 kroner. Foreningen har knap 2,5 millioner kroner i egenkapital. Budgettet for 2019 stiler efter en indtægt på knap 6,3 millioner kroner og et overskud på 10.953 kroner.

Eftersom Nils Skeby er trådt ud af bestyrelsen i Taulov Transportcenter, er Torben Aldershaab trådt ind i Business Fredericias bestyrelse i stedet. Bestyrelsen består nu af følgende: Bent Jensen (genudpeget), Carsten Hänel (genudpeget), Morten Nielsen, Finn Muus, Grete Højgaard (genudpeget), Michael Lund Kristensen (genudpeget), Ole Mortensen, Michael Sønderskov, Torben Aldershaab, Jacob Bjerregaard og Pernelle Jensen. Annemarie Schou Zacho-Broe sidder med som observatør.

Generalforsamlingen besluttede desuden at hæve kontingenterne med 50, 100 eller 350 kroner alt efter virksomhedernes størrelse. Der er i dag 734 medlemmer mod 406 i maj 2015. Business Fredericia har dermed ramt sit mål om 700 medlemmer.

Samtidig vedtog generalforsamlingen enstemmigt en række vedtægtsændringer.

Få etableringer fra målet

En af de kommende opgaver er at forny samarbejdsaftalen mellem Fredericia Kommune, erhvervslivet via Business Fredericia og fagforeningerne. Den nuværende aftale handler om sænket dækningsbidrag, mere uddannelse og flere i job.

- Jeg håber, vi får forhandlet en ny samarbejdsaftale og ser på rammevilkårene for erhvervslivet og får hjulpet flere med (få flere i uddannelse og job, red), sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Et af Business Fredericias andre store mål er etablering af virksomheder, som flytter til Fredericia. Her er man også godt på vej mod at nå sine mål.

- Målet i 2020 er at nå 80 virksomhedsetableringer. Det er inden for rækkevidde. Vi er på 78 nu. Det er virksomheder med substans - det er ikke enkeltmandsvirksomheder, vi måler på, kunne erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer fortælle.

Samtidig kunne formand Bent Jensen fortælle, at Business Fredericia nu går i gang med at definere sine mål frem til 2025.

- Fredericia skal være en by, man med stolthed kan sige, man kommer fra, sluttede han beretningen.

Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: Suveræne FC Fredericia knuser Nykøbing FC i overlegen sejr 

Annonce