Annonce
FC Fredericia

God halvsæson øger interessen for FC Fredericias spillere

Martin Mikkelsens kontrakt med FC Fredericia udløber til nytår, men mon ikke parterne finder hinanden? Arkivfoto: Søren E. Alwan
FC Fredericia er i toppen af 1. division i denne sæson, og derfor er det ikke unormalt, hvis andre klubber retter søgelyset mod de bedste af klubbens spillere.
Annonce

Fredericia: Slipper FC Fredericia for at sælge spillere i januars transfervindue?

Det spørgsmål blæser i vinden, efter klubbens mageløse halvsæson, der har sendt den helt op i toppen af 1. division. FC Fredericia er en sælgende klub. Det har man set tidligere i forbindelse med eksempelvis salg af Anders K. Jacobsen, Thomas Mikkelsen, Benjamin Hansen og Mikkel Knudsen for bare at nævne nogle få eksempler.

Men klubbens direktør, Stig Pedersen, ser ikke noget problem i, at andre klubber finder FC Fredericias spillere interessante.

- Det er kun positivt. Jo bedre vi gør det, des mere interesse vil der være. Vi er en klub, som blandt andet lever af spillersalg, og vi ved at den her mekanisme er en del af gamet, siger han.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at man skal forvente et januar-udsalg.

- Vi er i en god position, og det er klart, at vi vil gøre meget for at fastholde vores nuværende trup. Jeg kan ikke afvise, at vi sælger en enkelt spiller, men skulle det ske, vil vi gøre alt i vores magt for at finde en fuldgod erstatning, siger direktøren.

Vi er i en god position, og det er klart, at vi vil gøre meget for at fastholde vores nuværende trup.

Stig Pedersen, direktør i FC Fredericia

Annonce

En spændende spiller

FC Fredericia går ind til januars transfervindue med et ønske om at forstærke truppen, ikke decimere den.

- Hvis der kommer en mulighed for at tilknytte en spændende spiller, har vi tænkt os at slå til, siger direktøren

FC Fredericias trup består af 23 mand, hvoraf de tre af dem er ungdomsspillere.

- Vi arbejder på at justere lidt i truppen. 22 mand er den optimale størrelse på vores trup, siger Stig Pedersen.

Med andre ord behøver der ikke nødvendigvis at blive solgt spillere, før der kan blive tilknyttet nye.

Annonce

Tre udløb

FC Fredericia har tre spillere, som står uden kontrakt til nytår:

Martin Mikkelsen, Lukas Enevoldsen og Mathias Nygaard. I forhold til deres fremtid er direktørens mund lukket med syv sejl.

- Det vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt, lyder det fra Stig Pedersen.

Martin Mikkelsen kom til FC Fredericia i skadet tilstand og nåede 13 kampe med 516 spilminutter til følge. Især mod slutningen blev han en vigtig spiller for Jonas Dal, så en forlængelse af ham ligger i kortene.

Lukas Enevoldsen var et stensikkert valg til en forlængelse efter kampe mod Nykøbing og FC Roskilde, hvor han kort sagt spillede fremragende. Men en rigtig skidt kamp mod Skive kastede lidt grus i maskineriet. Otte kampe og 298 minutter blev det til for stopperen, og en umiddelbar vurdering er, at også han er FC Fredericia-spiller efter nytår. Jonas Dal har trods alt kaldt ham den mest stabile spiller, han nogensinde har trænet.

Mere tvivl er der om den hærdebrede midtbanespiller Mathias Nygaard, som med 11 kampe og 146 1. divisionsminutter til følge er marginal-spiller. Klubben er fint besat på midten, så han kunne godt ende med at trække nitten.

Dette er dog blot gisninger.

Annonce

Hvad med lejesvendene?

Og så er der lejespillerne fra FC Midtjylland.

- De er som udgangspunkt lejet for hele sæsonen, men der er mulighed for at ændre på det, hvis både spilleren og klubberne finder enighed om det. Ligesom vi så med Manjrekar James i sidste sæson, siger Stig Pedersen.

Stopperen Manjrekar James tog alle med storm i FC Fredericia i sidste sæson men blev hentet tilbage til FC Midtjylland til forårssæsonen. Nu er han reserve hos mesterskabsbejleren, for hvem han blot har spillet tre kampe i indeværende sæson.

Den mest oplagte FC Midtjylland-lejesvend at skære løs er Victor Ezekiel Dawa, som blot har spillet to kampe og seks minutter i 1. division. Både Nikolaj Kirk og Uzo har bidraget mere - sidstnævnte har endda tilspillet sig en fast plads.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce