Annonce
Navne

God jul til alle samler ind igen: Julehjælpen reddede Bettinas jul

Bettina Svensson med sin datter Natascha og søn Nicklas. Bettina er glad for, at børnene har fået så gode gaver igennem julehjælpen, at de ikke har mærket til pengeproblemerne. Foto: Jonas Okholm Nielsen

45-årige Bettina Svensson fra Kolding har modtaget julehjælp to gange. Det er svært at acceptere, at man ikke kan klare det selv, fortæller hun. Men det har reddet julen.

Kolding: Bettina Svensson elsker julen. Det er en dejlig tid med familiehygge, synes hun. Hver aften i december sidder hun med sine to børn, Nichlas på ni og Natascha på tolv, og ser det seneste afsnit af tv-julekalenderen. Præcis som så mange andre familier. Men selv når de sidder der og hygger med julekalenderen sammen, kan stressen og bekymringerne melde sig.

- December er vildt hyggeligt, men pengeproblemerne ligger hele tiden i baghovedet. Det er stressende hele tiden at tænke på, om jeg har penge til min storebrors gave, eller om jeg har penge til min nieces gave, siger 45-årige Bettina Svensson.

Hun lider af kronisk angst, depression og stress, så hun kan ikke varetage et fuldtidsjob. Pengene er derfor få og problemerne mange. Især i juletiden.

Bettina og hendes to børn er nogle af de mange hundrede familier, der i årenes løb har fået hjælp fra den lokale forening God jul til alle, som drives af JydskeVestkysten og KIF Kolding København. Alene sidste år hjalp foreningen omkring 130 økonomisk trængte familier.

- Man vil jo gerne kunne klare sig selv. Og det har jeg altid været i stand til. Men så blev jeg syg, og lige pludselig kunne jeg ikke længere, fortæller Bettina Svensson.

- Det gjorde ondt ikke at kunne give mine børn de gaver, jeg gerne ville give dem. Det er svært at erkende, at man skal have hjælp, siger hun.

Annonce
 

God jul til alle

Foreningen God jul til alle drives af JydskeVestkysten og KIF Kolding København og samler ind for at kunne give økonomisk trængte børnefamilier i Kolding en god jul.

? Juleaften uddeler foreningen en stor færdiglavet julemiddag samt julegaver til børnene.

De seneste år har foreningen hver juleaften hjulpet omkring 130 børnefamilier i Kolding.

Giv et bidrag

Vil du også være med til at give de økonomisk trængte børnefamilier i Kolding en god jul, kan du hele året rundt indbetale store eller små beløb på reg. nr. 7040, kontonr. 1597375.

Virksomheder, der ønsker at bidrage, bedes kontakte Lone Brodersen på telefon 3057 5945 eller l-bro@live.dk

Bettina med katten Messi, der er opkaldt efter fodboldspilleren Lionel Messi. Hun arbejdede som speditør, men fik stress i 2008. Siden har hun ikke kunnet varetage et fuldtidsjob. Foto: Jonas Okholm Nielsen

Julehjælpen hjalp

Men julehjælpen hjalp. Børnene fik billetter til Slotssøbadet, til biografen og til KIF Kolding Københavns kampe. Derudover fik de legetøj fra Lego. I julehjælpen fra God jul til alle fik familien også en stor julemiddag med and, rødkål, brunede kartofler og hvad der ellers hører til.

- Julehjælpen gjorde, at børnene ikke kunne mærke forskellen. For de fik gode gaver igennem julehjælpen, siger hun.

Og den 24. december blev der endda holdt et arrangement gennem God jul til alle, som uddelte julehjælpen til Bettina Svensson og mange andre.

- Jeg gik derfra med tårer i øjnene. Det var så godt. Der var morgenmad, der kom en julemand, og der var nogle spillere fra KIF Kolding København, som skrev autografer. Det var ren hygge, og man mødte nogle, der sad i samme situation som en selv, siger hun.

Svært at tage imod

Hun er glad for, at hun søgte julehjælpen. Den reddede julen. Men det var ikke nemt at skulle igennem.

- Jeg havde nogle betænkeligheder. Det var svært at acceptere, at jeg ikke kunne klare det hele selv. Det havde jeg jo været vant til. Det føltes lidt flovt. Jeg gik fra at få en god løn til at have 800 kroner om ugen. Og det er til alt. Mad, tøj, medicin til min søn, som har ADHD, siger hun.

Hun var også bange for, at hendes børn ville blive mobbet med det.

- Natascha blev i forvejen drillet med, at hendes tøj ikke var moderne nok. Og Nichlas blev drillet med sin ADHD. Så jeg ville ikke have, at deres klassekammerater skulle vide det. Nu har jeg heldigvis flyttet dem til en ny skole, hvor de har det rigtig godt, siger hun.

Ikke julehjælp i år

I år har Bettina Svensson dog ikke søgt julehjælp. Selvom hun aldrig bliver rask nok til at varetage et fuldtidsjob, blev hun rask nok til, at hun ikke havde behov for en familierådgiver længere. Og fra den 1. december fik hun et flexjob hos Rema 1000.

- Det var en befrielse at få et job. Men jeg kommer aldrig til at tjene mange penge.

Så bekymringerne ligger stadig i baghovedet, når hun ser tv-julekalender sammen Nicklas og Natascha.

- Men jeg skal nok finde julegaverne på en eller anden måde, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce