Annonce
Kultur

God mad, whisky og skarpe knive: Madfestival i Vejle tager form

Maria Theresa Olsen, der står bag Bryg Coffee House på gågaden, er med i styregruppen. Vejle Madfest kommer til at foregå på Rådhustorvet, Søndertorv og Nørretorv 12. juni. Foto: Lars Saugbjerg
Lokale caféer, restauranter og fødevarehandlende har meldt sig under fanerne. Lørdag 12. juni får vejlenserne en på opleveren, når byens nye madfestival løber af stablen. Glæd dig til et gastronomisk univers på tre torve i byen.

Vejle: Det tegner godt, opskriften er lovende, og ingredienserne til Vejles nye madfestival ligger klar. Lørdag 12. juni er der serveret:

- Opbakningen til arrangementet har været fuldstændig vanvittig, fortæller Maria Theresa Olsen, der er en del af styregruppen.

- Vi var da lidt nervøse for, om vi kunne få restauratørerne og andre aktører på banen - men det gik meget stærkt, og vi er tæt på udsolgt. Vi har fyldt i alt 30 boder, og i nogle af boderne er der mere end én producent, siger Maria Theresa Olsen.

Annonce

En bred skare

Tre af byens torve - Nørretorv, Søndertorv og Rådhustorvet - danner ramme om Vejle Madfest.

- Der er boder og en scene på hvert torv. Fra boderne vil deltagerne sælge små retter og fremvise produkter. Og fra scenerne vil der være forskellige foredrag inden for gastronomi, fortæller Maria Theresa Olsen.

Deltagerlisten vidner om en bred skare af aktører, blandt andre Madindustrien, Enzo & C, Restaurant Vedelsborg, Bøgedal Bryghus og Gaia Madservice. Besøgende møder også slagteren, brødbageren - og sågar en knivmager.

Fra scenerne vil for eksempel Daniel McBurnie fra Restaurant Lyst i Vejle udøse gastronomisk viden og fortælle om biodiversitet i fjorden - og whiskyproducenten Fary Lochan vil berette om spiritus med lokale rødder.

Annonce

Forskellige temaer

Søndertorv, Nørretorv og Rådhustorvet får hvert sit tema på madfestivalen.

- Så håber vi, at folk vil besøge alle tre torve. På Nørretorv får vi - ud over det sædvanlige grønttorv - et "sundt" torv, hvor der er plads til værdier som blandt andet vegansk og økologisk.

- Rådhustorvet vil være for "foodies", altså lidt mere høj-gastronomisk og raffineret, mens Søndertorv er det mere folkelige køkken; festligt og fornøjeligt, forklarer Maria Theresa Olsen.


Det handler blandt andet om at fortælle alle vejlensere, at vi faktisk har nogle fantastiske restauranter og fødevareproducenter i Vejle og omegn.

Maria Theresa Olsen, Bryg Coffee House


Annonce

Føl dig stolt

Madfesten handler om at sætte Vejle på det gastronomiske danmarkskort og udbrede kendskabet til alt det fantastiske, som Vejle og omegn har at byde på i form af gastronomi og ekstraordinære fødevarer.

- Det handler blandt andet om at fortælle alle vejlensere, at vi faktisk har nogle fantastiske restauranter og fødevareproducenter i Vejle og omegn. Vi er en fødevarekommune med høj gastronomisk standard - og den følelse og stolthed vil vi gerne have ind under huden på folk. Samtidig er det en fantastisk måde at binde bånd mellem producenter og slutbrugere, lyder det fra Maria Theresa Olsen.

Vejle Madfest finder sted for første gang 12. juni. Restauranter og fødevareproducenter har meldt sig under fanerne, og foreløbig er der op mod 35 aktører på banen. PR-illustration

Tanken er, at boderne sælger små anretninger i prislejet 20-40 kroner. Der vil på alle tre torve være borde og bænke, så man siddende kan nyde både mad, drikke og foredrag.

Om et par måneder er restriktionerne i forhold til corona og forsamlingsforbud forhåbentlig lempet.

- Vi indretter os og tager naturligvis myndighedernes retningslinjer alvorligt. Vi er ikke herre over vejret - og corona. Men vi afvikler festivalen på den ene eller anden måde, planlægger med "elastik" og får det til at fungere, uanset hvad, lyder det optimistisk fra Maria Theresa Olsen, der håber, at Vejle Madfest bliver en tilbagevendende begivenhed.

Vejle Madfest

  • Arrangørerne bag Vejle Madfest er: Forza Vejle, City Vejle, Madværket og Culinary Institute by Vejle Erhverv.
  • Madfestivalen finder sted 12. juni. Arrangementet er fra klokken 10 til 15.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Fredericia For abonnenter

Rasmus har holdt ferielejr for udsatte børn i 10 år: Et håndskrevet brev gjorde særligt indtryk

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Fredericia-børn nyder sommerlejr for udsatte: - Vi er ikke bare veninder, vi føler os som søstre

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce