Annonce
Fredericia

Godkendt i Aarhus: Sundplejen begynder i dag

I dag begynder Sundplejen som leverandør i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn

Fredericia: Mens tallene fra Sundplejen har givet anledning til ballade, demonstrationer i Fredericia og udskydelse af opgaven, har virksomheden brugt kræfter på at etablere sig i Aarhus og sender fredag de første ansatte ud til ældre rundt om i Aarhus Kommune.

- Vi åbner vores kontor officielt, men allerede kl. 6 fredag morgen har vi de første plejere ude ved kunder. Vi har fået en fin modtagelse og har kunnet ansætte folk, så vi har et vagthold til at dække hele døgnet. Vi foretrækker at gøre reklame for os selv via mund til mund-metoden, så vi forventer, at når vores biler begynder at køre i Aarhus, og folk lærer os at kende, at vi vil vokse, siger direktør Valentina Demiraj fra Sundplejen.

I modsætning til Fredericia Kommune, hvor man med fire års mellemrum sender den private hjemmepleje i udbud, benytter Aarhus Kommune sig af en såkaldt godkendelsesmetode.

- Det betyder, at man skal godkendes efter en række krav, men ellers frit kan levere til private, siger Valentia Demiraj.

Tre firmaer er fra 1. november godkendt som private leverandører i Aarhus. Samme metode benytter man i Haderslev Kommune, hvor Sundplejen er en af to leverandører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce