Annonce
Trekantområdet

Godt nyt for de yngste: Skimmelsvampe skiftes ud med ny pavillon

Arbejdet med den nye 488 kvadratmeter store tilbygning på Børnegården Søndervang skrider planmæssigt frem, og der holdes rejsegilde den 26. november. Det forventes, at tilbygningen er klar til brug 1. marts 2020. Foto: Jim Hoff
Børnegården Søndervang blev i februar 2018 blev ramt af skimmelsvamp. Til marts kan et 488 kvadratmeter stort nybyggeri tages i brug efter to år med turbulens og mange af udfordringer.

Give: 1. marts bliver en glædens dag i Børnegården Søndervang.

Ikke mindst for de børn og pædagoger, der på det tidspunkt har været mere eller mindre hjemløse i to år. I den første periode har de været i eksil i Karlskov på Karla Grøn. Ikke at hverken forældre, ansatte eller børn har noget imod den integrerede institution Karla Grøn.

Men det er nu en gang det rareste for både børn og voksne at kunne tilbringe deres hverdag der, hvor de er indskrevet eller ansat.

Men det satte fundet af skimmelsvampe en brat stopper i februar 2018. Konsekvensen blev en hermetisk lukning af den skimmelsvampramte pavillon. Det gjorde en børnegruppe på 26 børn med dertil hørende tre voksne fra personalegruppen hjemløse. De måtte derfor rykke til Karla Grøn, der heldigvis havde plads til at huse dem.

Den daglige tur til Karlskov blev dog stoppet i sensommeren 2018, hvor der var blevet opstillet en midlertidig pavillon på 200 kvadratmeter ved Børnegården Søndervang. Den har siden huset den hjemløse børnegruppe.

Det gjorde hverdagen i børnegården med omkring 85 børn lidt nemmere. I mellemtiden var der skaffet kommunale midler til en tilbygning til Børnegården, en tilbygning, der allerede var var planlagt inden skimmelsvampene blev konstateret.

Vi er grundlæggende bare vildt taknemmelige over, at kommunen har fundet midler til dette nye fine byggeri. Det viser os jo, at vi gør det godt, og at man mener, vi er værd at investere i.

Helle Ladefoged Jensen, leder på Børnegården Søndervang

Ros for lydhørhed

Byggeriet gik i gang i sensommeren i år, hvor håndværkere og entreprenørmaskiner rykkede ind og gav en række sikkerhedsmæssige udfordringer i hverdagen.

- Selvfølgelig følger der nogle praktiske problemer med ved så stort et nybyggeri lige midt i vores baghave. Men jeg har kun ros og anerkendelse til overs for håndværkerne og personalet, der har samarbejdet godt om at gøre hverdagen så let som mulig for vores børn. Håndværkene har været virkelig topprofessionelle og fleksible, personalet har vist stor omstillingsparathed, så vi har fået hverdagen til at fungere fint - og på børnenes præmisser, siger Helle Ladefoged Jensen, der har været leder på Børnegården Søndervang siden november 2018.

Ledelse og personale har været med i processen omkring udformningen af det nye byggeri og fået lov til at byde ind med ønsker og givet gode råd omkring funktionalitet og så videre.

- Det har været vigtigt, at få personalet med ind over, og her skal der lyde stor ros til både forvaltningen og arkitekten for at udvise stor lydhørhed, siger Helle Ladefoged Jensen.

Hun konstaterer også, at kommunale statistikker tilskriver Give by en vis befolkningstilvækst, og på den konto vil der også fremover så godt og vel være brug for to børnehaver i byen.

Annonce

I øjenhøjde

Udover den nye store tilbygning, der bliver bygget i samme bondegårdsstil som hovedbygningen, får selve hovedbygningen også en opgradering: Nyt tag, nye vinduer og et par nye toiletter er eksempelvis på budgettet.

- Vi glæder os over, at vores institution, når den står færdig til marts 2020, vil fremstå som en arkitektonisk enhed med et samlet udtryk. Vi bliver opgraderet til tidssvarende institution, der har alt det, vi har brug for, siger Helle Ladefoged Jensen og fortsætter:

- Og så får vi nu også et udetoilet til børnene, hvilket er en stor praktisk gevinst i det daglige arbejde. Den nye tilbygning vil få døre, der vender direkte ud mod legeområdet, også en praktisk lettelse, og vi får en dejlig stor overdækket terrasse, siger Helle Ladefoged Jensen.

Den nye tilbygning vil rumme et nyt selvstændigt produktionskøkken, to stuer plus et ekstra grupperum. Helle Ladefoged Jensen, der for øjeblikket residerer i et lokale på 1. salen, vil også få et kontor her, så hun kan være i øjenhøjde med både børn og personale i det daglige.

Samlet set løber nybyggeriet og renoveringen af hovedbygningen op i størrelsesordenen 9 - 10 millioner. Der er planlagt rejsegilde på nybyggeriet tirsdag 26 november klokken 10.15.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Finalesejr gav iværksætter et vigtigt skulderklap: Det forpligter, når man siger tingene højt

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce