Annonce
Fredericia

Godt nyt fra kommunens folkeskoler: Ingen yderligere coronasmitte blandt elever

- Vi har nogle, der er testet positive, men som ikke har nogen symptomer, og så har vi nogle, der føler sig sløje, som om de har influenza, siger Magnus te Pas om de smittedes tilstand.
- Lige nu er det i hvert fald sikkert, og de forholdsregler, der er, virker, men selvfølgelig skal vi blive ved med at være påpasselige og holde øje, siger den konstituerede børne- og ungechef i Fredericia Kommune. De elever, der i løbet af de seneste uger har været sendt hjem fra skole, er begyndt at vende tilbage.
Annonce

Fredericia: - Der er ingen tvivl, at vi har styr på smittekæderne, og vi ved stort set, hvor smitten kommer fra.

Sådan siger Magnus te Pas torsdag til Fredericia Dagblad efter de seneste uger, hvor enkelte klasser på flere forskellige skoler i kommunen har været sendt hjem efter positive coronatilfælde blandt elever.

Siden mandag har der - så vidt kommunen er orienteret - ikke været konstateret nye smittede på skolerne, og eleverne i de klasser, der har været hjemsendt, er begyndt at møde op i skole igen.

- De skal blive hjemme, indtil de har fået svar på den første test. Forældrene er ikke forpligtede til at vende tilbage til os, men vi er ikke vidende om flere, der er blevet testet positive i de smittekæder, der har været, siger Magnus te Pas.


Hos de forældre, jeg personligt har ringet til, har der været kæmpe forståelse for, at det er sådan her vi håndterer det.

Magnus te Pas, konstitueret chef for børn- og ungeområdet i Fredericia Kommune


Annonce

Flere har ingen symptomer

Som det også blev pointeret på tirsdagens pressemøde med blandt andet borgmester Jacob Bjerregaard og Sydøstjyllands Politi, tyder alt på, at smittespredningen blandt fredericianerne stammer fra en konfirmation, en fest samt idrætsaktiviteter. Det viser ifølge Magnus te Pas, at de retningslinjer, skolerne og fritidsinstitutioner efterlever, virker efter hensigten.

- Lige nu er det i hvert fald sikkert, og de forholdsregler, der er, virker, men selvfølgelig skal vi blive ved med at være påpasselige og holde øje.

Magnus te Pas oplever også, at både forældre og elever føler sig trygge.

- Hos de forældre, jeg personligt har ringet til, har der været kæmpe forståelse for, at det er sådan her vi håndterer det, siger han.

Kan du sige noget generelt om, hvordan dem, der er konstateret smittet, har det?

- De er jo unge de fleste af dem, vi snakker med. Via den kontakt, jeg har haft til forældrene og har hørt om, er de ikke så plaget af det. Vi har nogle, der er testet positive, men som ikke har nogen symptomer, og så har vi nogle, der føler sig sløje, som om de har influenza, siger Magnus te Pas.

Annonce

Fritidstilbud holdt lukket

En anden konsekvens af de konstaterede smittetilfælde er, at en del lærere og pædagoger er blevet testet. Det tvang i begyndelsen af ugen fritidstilbudet Fritteren på Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej til at holde lukket.

- Der kigger vi på, om vi kan køre fuldskaladrift med de kendte folk, vi har, eller alternativt finder vi nogle vikarer. Men hvis tilbuddet bliver så udvandet, at der slet ikke er en kendt voksen, så har vi valgt, at vi lukker ned.

Han fortæller, at det ikke har været tilfældet på andre lokationer, men at der enkelte steder er lavet alternative tilbud, fordi man ikke har kunnet mødes på tværs af afdelinger. Det er man dog så småt begyndt på igen.

- Undervisningsministeren var i radioen på P1 i morges (torsdag, red.), hvor hun sagde, at det handler om at køre fuldskaladrift og så tænke sig om i forhold til hygiejnereglerne. Det efterlever vi på bedste vis, og vi har hele tiden de steder op til vurdering, siger Magnus te Pas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce