Annonce
Fredericia

Godt nyt til næste vaccinegruppe: Stikket bliver givet lokalt

Der var lagt op til, at de kommende borgergrupper, der blev tilbudt coronavaccine, selv skulle transportere sig til et nærliggende sygehus for at få stikket. Fredericia Kommune tilbyder nu borgere på 65 år eller derover, der modtager både praktisk bistand og personlig pleje, at få vaccinen lokalt. Arkivfoto: Mads Dalegaard
180 borgere får på fredag et stik i armen, der skal være med til at ruste dem mod coronavirus. Det sker på plejehjemmet Othello, og de borgere, der bliver tilbudt vaccinen, de vil alle blive kontaktet af Fredericia Kommune.

Opdateret onsdag kl. 16.20 med kommentar fra koncerndirektør på voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune, Yelva Bjørnholdt Jensen.

Fredericia: Der er godt nyt til den borgergruppe, der er næst i køen til at få coronavaccinen, som er borgere på 65 år eller derover, der modtager både praktisk bistand og personlig pleje.

På fredag kan de få første ud af i alt to stik af coronavaccinen, og i stedet for at skulle transportere sig selv til et af sygehusene i enten Kolding eller Vejle bliver stikket givet lokalt. Det sker på plejehjemmet Othello.


Vi hjælper den gruppe af borgere med at blive klar, komme af sted, blive holdt opsyn med og fulgt godt hjem igen. Det her er for dem, der har brug for kommunens hjælp til at gennemføre det her.

Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør, voksen- og ældreområdet


Det er 180 doser af coronavaccinen, der fredag lander i Fredericia, og det bliver en del af borgerne på 65 år eller derover, der modtager både praktisk bistand og personlig pleje, der får mulighed for at få vaccinen. Det oplyser koncerndirektør på voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune, Yelva Bjørnholdt Jensen.

- Det bliver en gruppe borgere, der har mest brug for hjælp til blandt andet at kunne komme ud af deres hjem og derhen, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

Annonce

Dagcenter tages i brug

Borgergruppen, der altså står næst i køen, efter at vaccinen blev givet til plejehjemsbeboere i sidste uge, er større end de 180, der vil være vacciner til i Fredericia på fredag.

- Fredag er den eneste dag i den her omgang, der er lagt fast, lyder det fra koncerndirektøren.

Region Syddanmark kommer med personale, men kommunen stiller også med en række sygeplejersker. Vaccinen bliver givet på plejehjemmet Othellos dagcenter, som i dagens anledning vil være lukket ned for alt anden aktivitet. Valget af sted beror på, at der på Othello er den plads, der er brug for i vaccine-situationen, samt at der er plads til at hvile sig.

- Der er alt det, vi har brug for, for at det bliver en god dag, fortæller Yelva Bjørnholdt Jensen.

Alle 180 borgere, der får vaccinen på fredag, vil forud blive kontaktet af Fredericia Kommune.

Annonce

Hjælp fra kommunen

Det er altså ikke muligt at bestille tid til vaccine via det nationale bookingsystem, ligesom det heller ikke er en mulighed hverken at ringe sig til en plads i vaccinekøen eller at møde op på plejehjemmet på fredag.

- Vi hjælper den gruppe af borgere med at blive klar, komme af sted, blive holdt opsyn med og fulgt godt hjem igen. Det her er for dem, der har brug for kommunens hjælp til at gennemføre det her, siger koncerndirektøren.

I sidste omgang modtog Fredericia Kommune i omegnen af 500 vacciner, der gik til både plejehjemsbeboere og personale i plejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce