Annonce
Fredericia

Godt nyt til sultne folk i beskidte biler - ny rasteplads på vej tæt ved motorvejen

Der er planer om etablere en raste- og samkørselsplads ved motorvejsafkørsel 61 ved Taulov. Et enigt by- og planudvalg i Fredericia Kommune, gav onsdag grønt lys til, at der kan udarbejdes en lokalplan for området. Arkivfoto. Jacob Schultz

Et projekt, der vil give bilister mulighed for at få tanket eller vasket bilen, få mad i maven eller måske stille bilen for at pendle videre ved motorvejsafkørsel 61 i Taulov, er kommet et skridt nærmere. Ny raste- og samkørselsplads i støbeskeen.

Taulov: Hvad vil du sige til, hvis du kunne køre af motorvejen ved afkørsel 61, få en bid mad, måske vaske din bil eller parkere selv samme køretøj for at pendle med en anden?

Det kan meget vel blive virkelighed i fremtiden. Fredericia Kommunes by- og planudvalg sagde nemlig på onsdagens udvalgsmøde ok til, at der bliver igangsat udarbejdelse af en lokalplan for området ved Dronningens Kvarter.

- Det vil komme mange rejsende - og kommunen - til glæde, hvis der kommer sådanne muligheder derude, lyder det fra Steen Wrist (S), udvalgsformand i by- og planudvalget.

Annonce

Det giver god mening at få det samlet og koncentreret et sted, og det, der tilbydes her, er jo noget, enhver bilist på strækningen kan få brug for.

Steen Wrist (S), formand, Fredericia Kommunes by- og planudvalg

Fra to til en

En ukendt projektudvikler ønsker at etablere en rasteplads, der skal tilbyde, især bilister, muligheder for at tanke bilen og købe et hurtigt måltid. Forskellige mulige placeringer er ifølge udvalgsdagsordenen blevet undersøgt, og valget er faldet på placeringen ved Dronningens Kvarter, tæt på motorvejsafkørsel 61 og Arla Foods.

Allerede nu har man to pendlerpladser i området ved Adelvel og Nordensvej. Projektet med den nye raste- og samkørselsplads skal erstatte de to pendlerpladser, så alt bliver samlet på den ene plads ved afkørsel 61. På de nuværende pladser er der ikke faciliteter som de, der ønskes lavet ved Dronningens Kvarter.

- Det giver god mening at få det samlet og koncentreret et sted, og det, der tilbydes her, er jo noget enhver bilist på strækningen kan få brug for. Jeg tror også, at flere vil bruge pladsen, når det hele bliver samlet og der kommer flere faciliteter, siger Steen Wrist.

Artiklen fortsætter efter illustrationerne.

Også beplantning

Den nye lokalplan, der nu skal udarbejdes, vil åbne op for muligheden om at skabe en rasteplads med bil- og lastbilparkering, fastfood-restauranter, tankanlæg til både biler og lastbiler samt en vaskehal.

Det er tanken med projektet, at lastbilparkeringen skal være tidsbegrænset - det er dog ikke noget, der reguleres i den kommende lokalplan.

- Vi har sagt ja til igangsættelse af lokalplanen, og så må vi se på, hvordan det kan realiseres, fortæller formanden.

Når der foreligger en lokalplan, skal udvalget igen tage stilling til, om det er en, det vil sende i offentlig høring. Steen Wrist forventer, at udvalget ser sagen igen i begyndelsen af det nye år.

Der skal desuden investeres i beplantningen omkring pladsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce