Annonce
Erhverv

Google kommer til Fredericia - og hvad så med jobbene?

I første omgang er det anlægsfasen, der trækker job til Taulov. 1500 mand forventes at skulle i gang. Men når centret svinger til drift, så vurderes det, at 150 mand skal være direkte involveret på datacentret, og i følgeindustrien ventes 700 job. Forventningerne baserer sig på erfaringer og analyser gennemført af blandt andet CBS for Facebooks-datacenter i Luleå i Sverige. Foto: Peter Leth-Larsen

Taulov: Når Googles datacenter overgår fra opbygning til drift, så lyder meldingen, at 150 job er sikret direkte på datacentret, mens der vil være 700 job i følgeindustrien.

At datacentrene har en positiv indvirkning på den lokale beskæftigelse har salgschef i Fredericia Kommune, Jens Ole Andersen, fået præsenteret under besøg i nordsvenske Luleå, hvor Facebook for syv år siden valgte at etablere sit første datacenter.

- Det har haft en kæmpe betydning for beskæftigelsen. Kommunen vurderer, at det har genereret omkring 1000 nye job, siger han.

Facebook har bedt Boston Consulting Group vurdere datacentrets indvirkning på den lokale økonomi, og konklusionen er, at omkring 1,5 pct. af den lokale økonomi direkte kan linkes til datacentret.

I Luleå har Facebook bygget 290.000 kvadratmeter til at huse selskabets datacenter. Facebook har desuden sat gang i byggeriet af endnu et datacenter.

Samlet vurderer rapporten, at Facebook-projektet i Luleå med investeringer m.m. har haft en indvirkning på Sveriges økonomi med ni mia. kroner. Med det nye center bliver der i alt oprettet 2200 job heraf 1000 lokalt i Luleå.

Jeg har selv besøgt Luleå for at tale med kommunen om deres erfaringer med Facebook. De vurderer, at der er skabt over 1000 nye job.

Salgschef i Fredericia Kommune Jens Ole Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce