Annonce
Erhverv

Google vil gøre en forskel i Fredericia: Vi vil engagere os fuldt og helt

Arni Jonsson (i midten) var vært i skurvognen i Prinsessens Kvarter, da Google annoncerede officielt, at der bygges en ny stor arbejdsplads i DanmarkC. Og humøret var højt hos både Google-folk og borgmester Jacob Bjerregaard og salgschef Jens Ole Andersen fra Fredericia Kommune over, at års hemmelighedskræmmeri var slut. Foto: Peter Leth-Larsen

Når Google slår sig ned i Taulov, så går selskabet fuldt og helt ind i lokalsamfundet, og det handler om mere end datakraft. Google vil indgå partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, skoler og på andre måder spille en rolle lokalt, garanterer Google-centrets lokale chef Arni Jonsson.

Annonce

Taulov: Når Google har valgt at slå sig ned i Fredericia Kommune, så bliver det ikke blot med seks farvestrålende bogstaver på facaden ved Prinsessens Kvarter.

Det understreger den 58-årige Arni Jonsson, som har været bindeled mellem datagiganten, Fredericia Kommune og de øvrige samarbejdspartnere i forsyningsselskaberne de seneste år.

- Når vi beslutter os for at placere en stor virksomhed i en by, beslutter vi samtidigt, at vi vil engagere os fuldt og helt, siger Arni Jonsson, som har brugt de seneste seks-syv år med opbygning og idriftsættelse af Googles finske datacenter i den sydfinske by Hamina.

Googles involvering i kommunen er allerede i gang. Arni Jonsson har været på besøg på bl.a. Fredericia Maskinmesterskole for at drøfte mulighederne for et samarbejde.

- Jeg var meget imponeret over studiemiljøet og kvaliteten, så det bliver spændende at arbejde videre med det samarbejde, siger Arni Jonsson.

Når vi vælger at etablere os i en by, så er det ikke bare en investering i en stor arbejdsplads, men en beslutning om at gå fuldt og helt ind i det lokalsamfund, vi bliver en del af.

Arni Jonsson - senior-facilitymanager Google
Annonce

Ingen store armbevægelser

Fra Googles involvering i andre lande ligger der allerede programmer klar, som involverer samarbejder med skoler og institutioner, og det skal integreres i selskabets indsats i Fredericia.

Det kommer til at ske stille og roligt og uden store armbevægelser, lyder det fra den jordnære islænding, der som senior-facilitymanager er Googles øverste mand i Fredericia.

Han skal være chef for de Google-folk, som kommer til, når indholdet af datacentret skal fyldes, mens han indtil nu har været Googles mand på at sikre, at byggepladsen kom i gang.

- Jeg har som sådan ikke noget med byggeriet af rammerne for centret at gøre, men jeg skal holde øje med, at vi får det, vi har bedt om. Det er ligesom at få bygget sit eget hus. Så holder man også øje med, at det går som planlagt. Det her er bare lidt større, lyder det lavpraktisk og smilende fra Arni Jonsson om hans opgave på projektet til 4,5 mia. kroner.

Annonce

Dus med Fredericia

Ud over at være Googles mand på byggepladsen i Prinsessens Kvarter, er han fortsat selskabets kontakt til myndigheder og samarbejdspartnere lokalt.

Han er efterhånden dus med Fredericia, efter at have været involveret i datacenter-planerne i flere år. Han har været i tæt kontakt med salgschef i Fredericia Kommune Jens Ole Andersen og borgmester Jacob Bjerregaard, ligesom flere embedsmænd og ledende medarbejdere i de lokale forsyningsselskaber har lært den islandske Google-chef at kende.

Og Arni Jonsson selv har taget Danmark og Trekantsområdet til sig.

- Min kone og jeg har lejet et hus i området, og vi har besluttet, at Danmark skal være vores nye hjem. Vi kigger efter et hus, vi vil købe, og planen er, at vores to drenge på 20 og 22 år vil komme til Danmark, når de har afsluttet de uddannelser, de er i gang med nu i Reykjavik, siger Arni Jonsson.

Annonce

Vild med Tarzan

Hovedsproget på byggepladsen er engelsk, men det danske er ved at snige sin ind under huden på den krølhårede islænding. Så meget, at han med stor fornøjelse så Tarzan på Fredericia Teater forleden.

- Min kone og jeg var i teatret, og vi var meget imponerede. Vi havde slet ikke forestillet os, at vi skulle se teater på det fantastiske niveau i Fredericia. Jeg fik en snak med Søren Møller, og vi skal tale videre om, hvorvidt vi kan være en hjælp for teatret på et eller andet niveau, siger Arni Jonsson, der også fik hørt om teaterchefens visioner for et nyt hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce