Annonce
Middelfart

Grædende radikal spidskandidat slået helt ud

Inden valgresultatet forelå. Agnete Damkjær (th) i selskab med Hanne Lauritsen, der for fire år siden overraskende mistede sin plads i byrådet for SF. Til venstre Jens Backer Mogensen, der genvandt sin plads for Socialdemokratiet. Foto: Peter Leth-Larsen

Dagen derpå kan Agnete Damkjær, Radikale, ikke umiddelbart se, hvad hun og partiet skulle have gjort anderledes i valgkampen.

Nordvestfyn: Radikale er fra nytår ikke længere en del af Middelfart byråd.

Den barske sandhed gik på valgaftenen op for partiets spidskandidat og eneste nuværende medlem af byrådet, Agnete Damkjær. Umiddelbart efter, at den nye virkelighed meldte sig, var hun for berørt til at tale om den nye situation. Onsdag formiddag var hun tilbage på Vestre Skole. Mere fattet, men stadig med tårer i øjnene.

- Det er meget begrænset, hvad jeg har sovet. Jeg tænker, at jeg lidt er blevet kvalt i socialdemokraternes rygende succes. Jeg er stadig rystet, men så vidt, jeg har forstået, så havde der været en plads til mig, hvis de havde fået et lidt mindre godt valg, fordi jeg så havde fået hjælp af valgforbundet.

Var Radikale gået i valgforbund med andre små partier, var Agnete Damkjær, der er formand for Miljø- og Energiudvalget, kommet ind. I stedet valgte hun at blive sammen om Socialdemokratiet og SF, som Radikale gennem længere tid har samarbejdet tæt med. Hun havde slet ikke set det overraskende exit for sig.

- Jeg er skuffet og ærgerlig. Jeg synes, at jeg har ført en god valgkamp og synes også, at jeg har været med til at skabe nogle resultater for Middelfart Kommune gennem de seneste otte år. Det er stolt over og tilfreds med. Så jeg synes, jeg havde fortjent bedre, men jeg må også tage til efterretning, hvad vælgerne har stemt.

Fremgang i Båring

Umiddelbart mener Agnete Damkjær, at Radikale har forsøgt at markere sig på de mærkesager, man skulle. Ikke mindst den grønne profil, borgerinddragelse og profilen på skoleområdet.

- Man kan begynde at analysere på kryds og tværs. Jeg tror, jeg vælger at forsøge at se fremad.

Eneste sted, hvor Agnete Damkjær gik frem, var i Båring, hvor hun har kæmpet mod udvidelse af en svineproduktion. Godt 60 stemmer gjorde, at hun og Radikale, der historisk set har stået særdeles stærkt i Middelfart-området, ikke kom ind.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Erhverv For abonnenter

Jysk liftfirma mod nye højder: Laver rekordregnskab efter at være flyttet ind i kæmpe tulipangartneri på Nordvestfyn

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Annonce