Annonce
Kultur

Grænsen for forsamlinger ventes hævet: Men Tøjhuset har ikke armene over hovedet

Grænsen for hvor mange mennesker, der må være samlet på et sted, ventes at stige fra nuværende 10 personer, når kalenderen siger 10. maj. Det er dog et faktum, at alle arrangementer med over 500 deltagere kan aflyses frem til 1. september. På Tøjhuset har man ikke planer om at begynde at plotte nye arrangementer ind i kalenderen for foråret og sommeren, slår Sune Rasmussen fast. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det nuværende forsamlingsforbud lyder, at maksimum 10 personer må forsamles. Tirsdag præciserede regeringen, hvad store forsamlinger dækkede over, selvom tallet 500 kunne få flere koncertarrangører til at juble, er det ikke tilfældet på Tøjhuset.

Fredericia: Det var ikke en jublende Sune Rasmussen, leder af Tøjhuset, Fredericia Dagblad fangede på telefonen tirsdag morgen.

Her blev det meldt ud fra Sundheds- og Ældreministeriet, at det fra 11. maj igen blev tilladt at forsamles mere end 10 personer. I grove træk blev det tirsdag præciseret, hvad ”store forsamlinger” dækkede over - nemlig 500 mennesker.

Annonce

Tom kalender

Det vil i princippet betyde, at arrangementer på Tøjhuset kunne enten genoptages, eller at ledelsen gik i gang med at plotte nye arrangementer ind i kalenderen.

- Udmeldingen har ikke den store betydning for os. Vi har flyttet hele vores forårsprogram, og vi arbejder hen imod et fuldt program fra september, lyder det fra Sune Rasmussen.

Samtidig mangler lederen af Tøjhuset oplysning om, hvad den nye grænse for forsamlinger indebærer af retningslinjer. For kan det lade sig gøre at afholde en koncert, hvor alle gæster holder to meters afstand, får sprittet hænder jævnligt, holder sig væk, hvis de har influenzasymptomer – for ikke at tale om, om gæsterne måske har været i nærheden af en, der er smittet. Svaret er, at det næppe er en mulighed.

- Vi følger situationen tæt, og så ser vi, hvad der sker. De fleste musikere har pakket deres instrumenter sammen. De skriver sange og er ikke ude at spille. Vi kan mærke, at publikum gerne vil ud og høre musik, for vi sælger lidt billetter. Men 90 procent af vores program er blevet flyttet, mens resten er blevet aflyst, fortæller Sune Rasmussen.

Annonce

Følger mavefornemmelsen

Dog er der en enkelt koncert med Sebastian til juli. Det arrangement er på nuværende tidspunkt på hold.

- Vi lurer lidt på, hvad vi skal gøre med den koncert. Men jeg synes, det er for tidligt at sige noget nu. Situationen fra nu og en måned frem kan ændre sig. Det handler både om, hvad mavefornemmelsen fortæller os – og hvad myndighederne siger, slår Sune Rasmussen fast.

Den nye udmelding fra Sundhedsministeriet får altså ikke medarbejderne på Tøjhuset til at tage armene over hovedet og juble. Kalenderen vil – som det ser ud lige nu – ikke komme til at blive fyldt ud med arrangementer, før vi når på den anden side af sommerferien.

Lederen af Tøjhuset anslår, at 50-70 arrangementer på Tøjhuset enten er blevet rykket eller aflyst som følge af coronaudbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce