Annonce
Erhverv

Kæmpe potentiale i Kolding-virksomhed: Grøn komet vil være 100 gange større inden for fem år

Green Hydrogens Systems forventer, at omsætningen i 2020 er vokset til over én milliard kroner. - Men vi er ikke overambitiøse. Det viser noget om det marked, vi kigger ind i, og hvordan tingene vil udvikle sig, siger finansdirektør Kenneth Bergstrøm-Andersen. Arkivfoto: Søren Gylling
Store forventninger til brint i den grønne omstilling betyder, at virksomheden, der overvejer at gå på børsen, vil vokse voldsomt de kommende år. Planen er at ramme én milliard kroner i omsætning om fem år.

Kolding: Green Hydrogen Systems forventer, at de får voldsomt travlt de kommende år, i takt med at den grønne omstilling ruller afsted.

I det netop offentliggjorte regnskab skriver selskabet, der sælger anlæg til at fremstille grøn brint, at de forventer at nå en omsætning på én milliard kroner i 2025.

Det skal sammenlignes med, at selskabet, der i november flyttede ind i en ny fabrik i Kolding, havde en omsætning på 10 millioner kroner i 2020.

Annonce

- Vi siger nord for én milliard kroner, når vi kigger på 2025. Vi har selvfølgelig lagt en forretningsplan, som vi tror på. Der sker så meget i det grønne økosystem. Det gælder ikke kun i Danmark men i hele verden. Der foregår enorme ting i den grønne omstilling, så vi kan nå Paris-aftalen. Men vi er ikke overambitiøse. Det viser noget om det marked, vi kigger ind i, og hvordan tingene vil udvikle sig, siger finansdirektør Kenneth Bergstrøm-Andersen.

Tirsdag kunne virksomheden offentliggøre en stor aftale med Lhyfe and Eurowind Energy om et stort anlæg i Skive, og da regnskabet blev afleveret, var der ordrer for 37 millioner kroner i 2021, men det er særligt i slutningen af perioden frem mod 2025, at salget skal vokse markant.

- Det lyder jo astronomisk, at vi skal vokse så meget. Vi kommer fra 10 millioner kroner, og vi vil vokse til en milliard kroner. Vi skal være 100 gange så store om fire et halvt år. Kigger du på de rapporter, der kommer fra EU, så vil efterspørgslen i mange år overstige udbuddet, siger Kenneth Bergstrøm-Andersen.

Forventer snart at udvide

Virksomheden har i samarbejde med entreprenør Kjæhr & Trillingsgaard, der har opført første del af domicilet i Kolding, sikret sig muligheden for at udvide den eksisterende fabrik på 4.500 kvadratmeter til 30.000 kvadratmeter.

- Vores anlæg er modulære, og vi vil gerne efterleve samme logik, når vi skal udvide vores produktionskapacitet. Så vi forventer, at den vækst bliver med udgangspunkt i Kolding. Lige nu kigger vi alvorligt på at udvide, siger Kenneth Bergstrøm-Andersen.

Vokseværket kommer efter et år, hvor virksomheden fik en stor kapitalindsprøjtning i 2020, hvor A.P. Møller Holdning kom med et lån på 149 millioner, der kan veksles til aktier, og virksomheden skal fortsat ud at hente mange flere millioner. Her er en børsnotering en af mulighederne. Og helt generelt er interessen for grøn brint meget stor, lyder det fra finansdirektøren.


Vi skal være 100 gange så store om fire et halvt år. Men det er sådan, det er. Det her bliver så stort.

Kenneth Bergstrøm-Andersen, finansdirektør i Green Hydrogen Systems


- Der er ingen i "økosystemet", der havde forventet, at det ville vokse så hurtigt, som det har gjort. Det, vi troede på for 12 måneder siden, er blevet overhalet. Det gælder i forhold til regeringer, de store spillere inden for vind og de industrielle aftager af grøn brint. Dagsordenen med at dekarbonisere er kommet højere op, end vi havde forventet, siger Kenneth Bergstrøm-Andersen.

Annonce

Underskud på 73,2 mio. kroner

Regnskabet for 2020 viser et underskud 73,2 millioner kroner mod et underskud på 10 millioner kroner i 2019, og det er på linje med forventningerne og hænger netop sammen med, at virksomheden er vokset voldsomt på kort tid.

- Vi har opskaleret massivt. I 2019 var vi i gennemsnit 18 ansatte. I 2020 var gennemsnittet 37, og ved udgangen af året var vi 55 mand. Vi investerer voldsomt, og det vil fortsætte i 2021, siger Kenneth Bergstrøm-Andersen. Lige nu er der lidt mere end 90 ansatte.

Når han kigger tilbage på 2020, vil han også fremhæve, at Green Hydrogen Systems fik et konvertibelt lån på over 150 millioner kroner fra A.P. Møller Holdning.

- Vi er selvfølgelig glad for, at vi fik A.P. Møller Holdning med. Det ser vi som en blåstempling, siger Kenneth Bergstrøm-Andersen.

Selskabet forventer et positivt driftsresultat i 2025, men hvornår der er plus på bundlinjen, det holder selskabet for sig selv.

Kort om Green Hydrogen Systems

Green Hydrogen Systems er grundlagt i 2007 og fremstiller elektrolyseanlæg, der kan producere brint ved hjælp af blandt andet sol- og vindenergi. Målsætningen er at blive et af verdens førende selskaber inden for udvikling og produktion af elektrolyseanlæg, der anvender strøm fra vedvarende energi til at fremstille grøn brint, der kan bruges i blandt andet industrien og transportsektoren.

Selskabets hovedaktionær er venturefonden Nordic Alpha Partners, der investerede i selskabet i 2019. Derudover ejer Norlys og flere af stifterne og ledelsen en del af aktierne.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Marianne sender tøj til store kvinder i hele landet: - Det kan være tabubelagt at gå ind i en butik med store størrelser

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce