Annonce
Debat

Grøn omstilling med omtanke: Produktionen af den grønne strøm skal primært udbygges på Sjælland

Søren Lind Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Med omtanke giver den grønne omstilling mening, men venligst ingen dyre, uigennemtænkte hovsaløsninger, fordi politikere har det med at forfalde til lemming-mentalitet, når det er smart at ride med på en bølge, der er oppe i tiden.

Horsens Kommune er også forpligtet på regeringens vedtagne 2030-målsætninger om grøn energi. Nye Borgerlige har imidlertid gjort opmærksom på, at kommunen ikke hovedløst skal kaste sig over implementeringen ved at give lov til at lade god landbrugsjord blive inddraget til solcelleparker eller ved at opstille flere vindmøller i landskabet, hvilket borgmester Peter Sørensen i øvrigt heller ikke har erklæret sig som tilhænger af.

Det er ingen grund til at gå i panik, blot fordi regeringen ønsker en firdobling af vindmøller på land og endnu mere, for så vidt angår solcelleparker.

Annonce

At firdoble elproduktionen fra sol og vind på kun otte år er fuldkomment urealistisk. Vedtages det, bliver det med intens modstand fra Nye Borgerlige.

Selvfølgelig giver det mening at reducere vor afhængighed af fossile brændstoffer og med tiden helt at udfase denne forældede energiform, men lad os nu lige undersøge til bunds og analysere, hvilke alternative energikilder der kan tage over. Den nye generation af mindre sikre atomkraftværker kunne være en del af løsningen.

Under alle omstændigheder vil løsningen på vore energiudfordringer ligge i et energimix, der kommer til at forsyne vort transmissionsnet med strøm, og i den forbindelse skal vi ikke hovedkulds give os hen til modestrømninger.

Flere energiforskere påpeger, at solcellerne skal op på tagene og producere strøm der, hvor den bruges. Der skal skatteincitamenter på bordet og andre begunstigelser for nettilslutning til solceller på tage for at få omstillingen i gang, men det må tage den tid, det tager.

Lidt over halvdelen af Danmarks befolkning bor øst for Storebælt, men omtrent 79 pct. af alle landvindmøller ligger i Jylland og på Fyn.

Søren Lind Jensen

Lidt over halvdelen af Danmarks befolkning bor øst for Storebælt, men omtrent 79 pct. af alle landvindmøller ligger i Jylland og på Fyn. De resterende 21 pct. ligger primært på det befolkningstynde Lolland og Vestsjælland.

Da der er store transmissionstab ved at føre strøm over lange afstande, giver det også mest mening at producere strømmen dér, hvor den forbruges, nemlig i og omkring de store byer. Følgelig skal produktionen af den grønne strøm nu primært, men ikke udelukkende, udbygges på Sjælland.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce