Annonce
Fredericia

Grønt lys til grundkøb: Plan om nye boliger på Dronningensgade

Midt i mellem Boligkontorets bygninger på Dronningensgade ligger en grund, som var ejet af Region Syddanmark. Den er nu solgt til Boligkontoret, som har planer om at opføre boliger på grunden. Foto: Klaus Madsen
Boligkontoret køber en grund på Dronningensgade af Region Syddanmark for 1,8 millioner kroner. Planen er at bygge seks-otte nye boliger, når en renovering er afsluttet.

Fredericia: Boligkontoret har købt en grund på Dronningensgade 76, og planen er at bygge seks-otte boliger på en del af arealet.

Købet blev mandag godkendt af byrådet, og Boligkontoret Fredericia køber grunden af Region Syddanmark for 1.8 millioner kroner.

Købet kom på tale i forbindelse med en planlagt renovering af Boligkontorets afdeling 502, Østerbo. Her kom det frem, at Region Syddanmark fra gammel tid ejer en matrikel, som boligkontorets afdeling bruger som indkørsel, parkeringsplads og legeplads. Et grønt areal er også en del af grunden.

Regionen har ikke længere interesse i at eje grunden, da den ikke længere har vagtværelser i afdelingen. Men for Boligkontoret er matriklen vigtig, da den sikrer en adgangsvej til boligerne.

Annonce
Midt i mellem Boligkontorets bygninger på Dronningensgade ligger en grund, som var ejet af Region Syddanmark. Den er nu solgt til Boligkontoret, som har planer om at opføre boliger på grunden. Foto: Klaus Madsen

Plan om etagebyggeri

Boligkontoret Fredericias direktør Finn Muus oplyser, at grunden er cirka 800 kvadratmeter stor. Han forventer, at byggeriet kan gå i gang i løbet af et års tid, og der bliver tale om etagebyggeri.

Finn Muus var med til byrådsmødet som suppleant for Socialdemokratiet, da der var afbud til mødet fra Susanne Bjerregaard Mørck og Bente Ankersen. Men da to punkter om Boligkontoret blev behandlet, var Finn Muus inhabil og måtte gå uden for døren.

I første omgang vil Boligkontoret Fredericia sætte gang i en renovering. Udgiften til grundkøbet fordeles på renoveringssagen og de nye boliger.

750.000 kroner indgår i renoveringssagen og "understøttes driftsøkonomisk af Landsbyggefonden", hedder det i dagsordenen. De resterende 1,1 millioner kroner indgår i byggesagen som grundkøbssum, når de nye boliger kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce