Annonce
Kultur

Gratis koncerter på cirkelbroen gentages: Streetfood og strandbar klar til begivenhedsrig sommer

Thomas Buttenschøn var blandt de kunstnere, der sidste sommer på Østerstrand. Her forevigede sangeren sin oplevelse med en selfie, der viste, hvor populært arrangementet var. I år er det blandt andre Kandis-Johnny, Hjalmer, Alexander Brown og Patrick Dorgan, som giver koncert på cirkelbroen. Arkivfoto: Thomas Buttenschøn
Kandis-Johnny, Hjalmer, Alexander Brown og Patrick Dorgan er blandt navnene, fredericianere og andre besøgende kan glæde sig til at høre på Østerstrand denne sommer. Også ved Urbania Street Food i Gothersgade er der planlagt festligheder med velkendte navne.

Fredericia: Listen er over arrangementer er lang, og navnene blandt de mange kunstnere, som giver gratis koncert, er velkendte.

Sommeren på Urbania Street Food i Gothersgade og Urbania Beach Bar ved Østerstrand får et festligt aspekt.

I 2020 kunne folk for første gang opleve koncerter ved cirkelbroen på Østerstrand, og dette gentages i år. Sidste år blev tre koncerter aflyst grundet smitteudviklingen, men i år håber medindehaver Brian Løkkegaard på, at samtlige koncerter, der er gratis, kan finde sted.

Annonce

Koncerterne finder sted hver fredag aften fra 18. juni, og i løbet af sommeren bliver der for alvor gearet op på kunstnernavnene.

6. august er det Alexander Brown, som spiller sange. Herefter følger Hjalmer (13. august), Patrick Dorgan (20. august) og Kandis-forsanger Johnny Hansen (27. august).

- Der er det lille men, at vi bliver nødt til at aflyse, hvis der bliver lavet restriktioner, der gør, at vi ikke kan afholde det, men vi tror og håber på det bedste, så vi kan komme igennem på forsvarlig vis, siger Brian Løkkegaard og uddyber.

- Som planen er nu, ser det ud til, at der ikke er noget forsamlingsforbud til den tid, og det håber vi også er gældende til den tid, og det er den plan, vi arbejder ud fra. Men hvis der kommer restriktioner eller andet, der gør, at vi ikke kan stå inde for det, så bliver vi nødt til at lukke ned for planerne. Vi arbejder fra dag til dag, men holder os ikke tilbage i planerne. Vi tror på det bedste, siger han.


Vi gør det, fordi vi gerne vil skabe noget og give oplevelser. Omvendt oplever vi en stor støtte fra byen og borgerne på de helt almindelige mandage og tirsdage, så tingene hænger sammen. Men vi håber, at vi kan være med til at gøre det lidt mere festligt at bo i Fredericia.

Brian Løkkegaard, medejer af Urbania Street Food


Foruden Cirkelbro-koncerterne kan folk opleve andre faste, gratis arrangementer såsom yoga søndage klokken 10 og krabbevæddeløb lørdage klokken 11 på Østerstrand.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil skabe noget og give oplevelser. Omvendt oplever vi en stor støtte fra byen og borgerne på de helt almindelige mandage og tirsdage, så tingene hænger sammen. Men vi håber, at vi kan være med til at gøre det lidt mere festligt at bo i Fredericia, siger Brian Løkkegaard.

Også glade dage i streetfood

Foruden strandbaren bliver der også masser af leben i Urbania Street Food, som også holder en række gratis begivenheder.

Guitarhygge hver fredag, musik til "Levende lørdag" i Gothersgade Syd i samarbejde med Mair's og discjockeys, der spiller gamle klassikere, når de vender vinylplader lørdage aftener, er blandt de faste arrangementer henover sommeren.

Igen i år går Eva Mair (Mair's) og Brian Løkkegaard (Urbania Street Food) sammen om at skabe Levende Lørdag i Gothersgade Syd. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Dertil kommer større arrangementer såsom 00'er-fest 25. juni, hvor Christian Brøns spiller, mens tidsmaskinen tager folk yderligere ti år tilbage den 10. juli, hvor dj og radiovært Dan Rachlin quizzer og spiller op til 90'er-fest.

Inden for den kommende tid bliver der også mulighed for lidt til en anden smag, når der 4. maj er alsang med Søren Okholm, mens der er total-i-orden-musiksmag, når Harske Hubbi gæster streetfood 21. maj.

For de mindste er der også lidt at glæde sig til, når fællessangs-arrangementet "Skrål", der henvender sig til børn, finder sted 7. august.

- Det bliver i gårdhaven, hvor vi har masser af pladser, så vi er ikke bange for, at der bliver for mange. Det bliver siddende hygge ved bordene, og der bliver ikke tilladt nogen form for dans, ligesom man heller ikke må stå op på borde og bænke, oplyser Brian Løkkegaard.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Vodka slørede Claus' sande jeg i 28 år: Hver morgen vælger han et tørlagt liv til og misbruget fra

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun elsker at bo i bydelen, som nogen kalder 'rædselsfuld': - Det er et smukt sted

Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Fredericia

Snup en politisk pindemad: Hvad vil du gøre med jobcentret?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Derfor kan det blive vanskeligt at sælge ADP

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Annonce