Annonce
Læserbrev

Gruelig fejl fra plejehjem

Læserbrev: En kvinde nåede at bestille bedemand og kiste til sin mor, før hun fandt ud af at, plejehjemmet havde forvekslet hendes mor med en anden?

Kvinden, der fortæller om den oplevelse hun og manden var ude for i søndags, sætter sine spor for, hvordan kan det gå så gruelig galt?

Et mobilopkald hun ikke nåede at tage og ringer tilbage til plejehjemmet. Fik at vide at hendes mor var afgået ved døden. Blev spurgt ind til hvilket tøj, moderen skulle have på i kisten m.v. En læge skulle også kontaktes, og hvilket klokkeslæt ville lægen møde op på plejehjem?

Da lægen ankommer, er det ikke kvindens mor der er død, og der sker en del uro. Hvem har ringet, hvem har afgivet besked, hvem har styr på hvad?

Det viste sig, der var blevet ringet til den forkerte pårørende.

De, der skulle have beskeden har uheldigvis ikke fået det. Den slags viser, at det er utrolig vigtigt at have tjek på, hvem der laver hvad, ord som vi er jo kun mennesker, læst i JydskeVestkysten fra søndagsvagt på plejehjem, er ingen trøst.

Det, de pårørende her blev udsat for, sætter sine spor, uanset om mor stadig lever. Chokket - oplevelsen vil være der fremadrettet, og sådan en handling viser, det kan gå grueligt galt i systemet på grund af underbemandig eller hvad?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Leder For abonnenter

Håndtryk og statsborgerskab: Historieløs nazisammenligning

De lovpligtige håndtryksceremonier for nye danske statsborgere, som er en rose groet i Inger Støjbergs (V) have, har bragt sindene i kog i hele Danmark. Landets kommuner, der skal stå for dem, har indrettet sig vidt forskelligt i forhold til gennemførelsen. Nogle steder står giftefogeder af begge køn for ceremonien, nogle steder er det kvinder, andre steder mænd. I Aabenraa har borgmesteren, Thomas Andresen (V), valgt ikke at deltage i ceremonierne, og han har ingen hemmelighed gjort ud af, at han er inderligt imod et diktat fra Christiansborg om, hvordan man partout skal hilse. Han mener, at det danske samfund bør respektere, hvis eksempelvis muslimske mænd på grund af religiøs overbevisning ikke ønsker at give hånd til en kvinde. Så langt, så godt. Lovgivning om bestemte hilseformer eller for den sags skyld statsanerkendt påklædning vil altid være kontroversiel. Men når Thomas Andresen sammenligner kravet om håndtryk for nye statsborgere med den det nazistiske "Heil" er han ganske enkelt galt afmarcheret. Og ikke bare det. Han udviser en historieløshed ud over det sædvanlige, noget en borgmester i lige præcis Sønderjylland burde holde sig fra. Den nazistiske hilsen var, ud over at være tvungen for alle offentligt ansatte i Hitler-Tyskland, jo i sin essens en hyldest til en af verdenshistoriens mest brutale og grusomme tyranner. En mand, der ville udrydde alle jøder og med koncentrationslejre og gaskamre gjorde sit for at nå dette mål. En mand, der med sine teorier om racehygiejne og eugenik lagde nye alen til menneskelig fornedrelse. Skulle kravet om håndtryk ved en ceremoni for fejring af dansk statsborgerskab virkelig kunne sammenlignes med dette verdenshistoriske lavpunkt? Aldrig, og det burde Thomas Andresen vide. Intet kan i ondskab og rækkevidde sammenlignes med, hvad det nazistiske "Heil" symboliserer, så selv om borgmesteren måske blot ønskede at sammenligne elementerne af tvang, burde blot få sekunders omtanke have afholdt ham fra denne sammenligning.

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce