Annonce
Fredericia

Grundejer: Fredericia Kommune har store mangler i ordentligheden

Hans Sandager bor på Sønderbygård på Vejlevej. Han ejer jorden mellem Tantes Have og Skovkrogen, som Fredericia Kommune ønsker at gøre til boligområde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læserbrev: Som grundejer er jeg to gange blevet ramt af kommunens nye lokalplaner.

Første gang var ved gennemførelsen af planen for Biltema. Beskrivelsen af områdets fremtidige muligheder var så vidtløftige, at Skat forhøjede grundværdien af min nabomark til 1080 kr. pr. kvm. Forhøjelsen medførte, at den årlige ejendomsskat for mine 2 hektar steg fra 39.000 kr., til 600.000 kr.

I 2017 vedtog by- og planudvalget at lokalplanlægge Fuglsang Vest. På trods af at jeg var ejer af to tredjedele af arealet, hørte jeg intet derom. Først da planen et halvt år senere var helt færdig og skulle vedtages, blev jeg informeret. Ved planlægningen er kommunens eget areal på talrige punkter begunstiget på bekostning af mit areal. Så det er ikke så mærkeligt, at det skulle holdes hemmeligt.

Der er en verden til forskel mellem borgmesterens gentagne udsagn om åbenhed og samarbejde og så den lukkethed og tvang, som rådhuset anvender i den virkelige verden.

Kommunen købte jorden for 8 mio. kr., og det samme areal opgøres nu af kommunen til at have en værdi på 2,8 mio. Borgmesteren vil gerne fortælle om kommunens succes. Denne fiasko vil han næppe fortælle om.

I forbindelse med den igangværende sag om erstatning for mit areal har kommunens advokat nu lavet en beregning, hvor værdien af min jord som en mulighed kan beregnes til 4,22 kr. pr. kvm.

Tankegangen hos kommunen er ganske enkel. Jo dyrere det bliver at byggemodne, desto mindre skal der betales for den jord, der er taget fra mig. Og når der for eksempel skal plantes vejtræer og læbælte for 3.560.000 kr., så bliver der ikke plads til ret meget jordkøb. Ud over det astronomiske beløb til vejtræer og buske afsættes der yderligere 2.000.000 kr. til at dække udgiften ved at vande og passe 202 vejtræer i tre år. Fantasibeløb, eller er det et normalt kommunalt udgiftsniveau?


Der er en verden til forskel mellem borgmesterens gentagne udsagn om åbenhed og samarbejde og så den lukkethed og tvang, som rådhuset anvender i den virkelige verden.


Beløbet for arealet ved Biltema på 1080,00 kr. pr. kvm blev benyttet i forbindelse med ejendomsskatteberegningen. Beløbet på 4,22 kr. pr. kvm for arealet Fuglsang Vest benyttes i forbindelse med erstatningssagen

I Middelfart Kommune er indgangsvinklen en ganske anden. Her har der været et tæt samarbejde mellem grundejeren og rådhuset om et tilsvarende nyt boligområde.

Til den, der måtte overveje at købe jord i Fredericia Kommune, så er mit råd: Tænk dig om en ekstra gang. Det kunne godt være, at det ville være bedre at slå sig ned i Middelfart.

Læserbrevet er blevet forelagt Fredericia Kommune, der svarer: Vi har desværre ikke mulighed for at kommentere på sagen, så længe taksationssagen pågår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ivan og den etbenede hane

Fredericia

Investeringer på vej i midtbyen: Gothersgade Syd bliver permanent gågade

Fredericia

Partier tager penge af kassen for at få råd til store anlægsopgaver - ny skole og teaterplaner afventer

Annonce