Annonce
Kultur

Gudstjenester vender tilbage i Guds hus

Kirkerne arrangerer igen gudstjenester med mulighed for fysisk deltagelse, men det er også muligt at få en åndelig vitaminindsprøjtning igennem videoindslag fra blandt andre Jelling Kirke og Kollerup Kirke. Foto: Anders Kynde
Annonce

Jellingegnen: Det bliver en kort og anderledes oplevelse, men nu kan du igen gå til gudstjeneste i din lokale sognekirke, efter at alle fysiske gudstjenester har været aflyst siden julen.

Det sker, efter at kirkeminister og biskopper - i samråd med sundhedsmyndighederne - har vurderet at genoptage de kirkelige aktiviteter.

For Jelling Kirkes vedkommende betyder det, at der holdes forkortede gudstjenester søndag klokken 10.30.

- Der må ikke synges fællessang. Derfor vil alene kirkesangeren synge. Der holdes ikke nadver. Men man kan lytte til salmer, evangelieteksten, præstens prædiken, deltage i bøn og modtage velsignelsen. Det er en svær situation: Vi holder den lille gudstjeneste – og vi overholder alle afstandskrav og retningslinjer i det hele taget. Modsat har vi naturligvis forståelse for, hvis mange foretrækker at vente med at gå til gudstjeneste til roligere tider. Derfor lægger vi om søndagen en filmet andagt på kirkens hjemmeside, ligesom man kan læse prædikenen – begge dele på jellingkirke.dk, oplyser menighedsrådsformand Jens Maibom og sognepræst Kristian Bøcker.

Også i Kollerup Kirke inviteres til en kort gudstjeneste på maksimalt en halv time. Den foregår søndag klokken 9. Menighedsrådet og præsten skriver, at der er fuld opbakning til dem, der vælger at blive hjemme, og derfor vil man ligeledes producere en video, hvor man kan opleve søndagens læsning, prædiken, bøn, velsignelse og musik.

- Vi, der møder op, holder gudstjeneste på alles vegne - i den ånd, at gudstjenestens betydning og værdi rækker længere ud end til dem, der sidder i kirken, skriver menighedsrådsformand Grethe Mogensen og sognepræst Birgitte Rosager Møldrup i en nyhedsmail.

I Hvejsel Kirke er der gudstjeneste søndag klokken 10.30 ved sognepræst Gitte Sandager Bjerre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce