Annonce
Annoncørbetalt indhold

Guide til køb af vinduer online

Som husejer kan man ikke undgå at der er en række udgifter forbundet med ejerskabet. Det er især nyt tag eller nye vinduer, som kan blive en stor udgift for boligejere, og her skal vi kigge nærmere på udskiftningen af vinduer.

Forældede og slidte vinduer gør dit varmeregnskab højere, og derudover kan du også opleve gener fra træk på grund af kuldebroer ved vinduerne. Derudover kan en bolig også blive markant sværere at sælge, hvis vinduerne trænger til at blive udskiftet. Med andre ord er der mange gode grunde til at udskifte vinduerne i din bolig.

Nye vinduer i et almindeligt parcelhus kan nemt ende med at koste på den forkerte side af 100.000 kroner. Det er dog værd at være opmærksom på, at din bolig også stiger i værdi, når du udskifter gamle vinduer, så det kan nemt ende med at være en god investering – for eksempel fordi friværdien på din bolig bliver øget med mere end 100.000 kroner.

Selvom nye vinduer er en god investering, så er det stadig en god idé at forsøge at gøre det billigere at udskifte dine vinduer. Du kan selvfølgelig spare mange penge, hvis du vælger selv at udføre arbejdet. En anden og meget nemmere besparelse kan dog også være at købe dine vinduer online. Her er priserne normalt lavere, og du behøver ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Herunder har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig med at købe vinduer online.

Få afklaret dine behov

Der er sket meget indenfor vinduesteknologi, og derfor har du rigtig mange forskellige valgmuligheder i forhold til dine nye vinduer.

Først og fremmest skal du afgøre, hvor mange lag glas du gerne vil have i dine nye vinduer. Du kan normalt vælge mellem to og tre lag glas, og her isolerer et vindue med tre lag glas naturligvis bedst. Der er dog ingen garanti for, at det kan betale sig med tre lag glas, hvis du har en ældre bolig, for her vil der stadig være et stort varmetab igennem husets øvrige konstruktioner, og derfor vil det være spild af penge at investere det tredje lag glas.

Du skal også træffe et valg i forhold til vinduets materiale. Traditionelle vinduer er typisk lavet i træ, og træ er også stadig et populært materiale på grund af det klassiske look. Der findes dog nye alternativer, som kræver mindre vedligehold. De fleste nye vinduer i dag bliver fremstillet i træ og aluminium. Her er vinduerne stadig i træ, men de er beklædt med en tynd liste af aluminium på ydersiden. Dermed mindskes vinduets vedligehold markant, men du får stadig den flotte træprofil på den indvendige side.

Når du skal have nye vinduer, skal du træffe mange flere valg. Du kan se mere på Sparvinduer.dk, hvis du har behov for mere rådgivning.

Få målt op til nye vinduer

Når du køber nye vinduer online, skal du som udgangspunkt selv tage mål til dine nye vinduer. Du kan heldigvis finde masser af grundige guides online, som kan hjælpe dig med opmålingen. Her skal du især være opmærksom på, at der er forskel på indvendigt og udvendigt karmmål.

Hvis du ikke føler dig helt tryg ved at tage mål til dine nye vinduer, kan du hyre en fagmand til at udføre arbejdet for dig. Det vil betyde, at han bærer ansvaret, hvis målene skulle vise sig at være forkerte.

Det er især vigtigt du har de rette mål, hvis du bestiller vinduer i specialmål. I modsætning til vinduer i standardmål kan vinduer i specialmål ikke sendes retur, hvis du har lavet et fejlkøb. Det skyldes, at fabrikken har fremstillet disse vinduer specielt til dig, og derfor vil de have svært ved at sælge dem til samme pris til en anden kunde.

Find den rette forhandler

Til sidst skal du vælge en forhandler, som skal producere og levere dine nye vinduer. Det er en stor investering at købe nye vinduer, og derfor skal du være helt sikker, at du får vinduer i ordentlig kvalitet fra forhandleren.

Først og fremmest er det en god idé at undersøge anmeldelserne fra tidligere kunder. Her er internettet en fantastisk ressource, og en god forhandler vil ikke være bange for at henvise til anmeldelser fra deres kunder.

Derudover er det også en god idé at undersøge, om forhandleren giver nogen garantier i forhold til vinduernes holdbarhed.

Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at undersøge, om webshoppen bærer e-mærket, som er en dansk certificeringsordning. For at modtage e-mærket skal en webshop leve op til visse krav i forhold til kundebeskyttelse, hvilket garanterer for dig, at dine rettigheder bliver varetaget af webshoppen.

Annonce