Annonce
Rejser

Guide: Vær smart med smartphonen på rejsen

Guiden om telefoni i udlandet er lavet med udgangspunkt i Telmores abonnementer. Foto: Ritzau Scanpix

Tjek dit abonnement inden en rejse til udlandet, slå roamingdata fra og pas på med smileys i sms'er. Det er et udpluk af gode råd om brug af telefoni og roaming fra Telmore til den danske turist.

I EU:

Langt de fleste mobilabonnementer hos Telmore kan anvendes uden for Danmark. I EU har du mulighed for at bruge en delmængde af den data, du har med i dit abonnement, til at gå på internettet. Samtidig kan du bruge hele dit abonnements inkluderede tale og SMS/MMS. Bemærk, hvis du rejser uden for EU, så er der andre tale- og datatakster i de enkelte lande.

Annonce

Før afrejse

Hvis du har et abonnement, der kun kan bruges i Danmark, skal du være opmærksom på, at du hverken kan tale, sms'e eller være på mobilnettet, når du rejser uden for Danmark. Det er derfor en god ide at tjekke dit abonnement i god tid, inden du rejser ud af landet.

Slå roamingdata fra

Rejser du med færge, på krydstogt eller lignende i udlandet, kan du opleve, at rederiet benytter en privat operatør/satellitforbindelse, der ikke er omfattet roamingpriserne samt EU-taksterne. Det kan betyde, at du selv skal betale for dit dataforbrug, og det kan godt blive ret dyrt. Vi anbefaler derfor, at du bruger wi-fi, når du sejler. Vil du være helt sikker på, at du ikke bruger en satellitforbindelse, kan du for en sikkerheds skyld slå roamingdata helt fra på din mobil, når du er ude at sejle.

Hvis du befinder dig nær kyster, kan du også her risikere, at din telefon hopper på en satellitforbindelse eller et andet mobilnetværk. Vær derfor opmærksom på om du benytter dit teleselskabs netværk eller mobilnetværket hos de udenlandske operatører, som dit danske teleselskab samarbejder med, så du undgår en ekstra regning.

Hold øje med forbrug

Hold løbende øje med dit forbrug - også når du rejser. Hos Telmore modtager du en sms, når du har opbrugt henholdsvis 80 pct. og 100 pct. af din EU-data. Her får du også besked om, hvilken pris du vil blive opkrævet, hvis du bruger mere data, end der er inkluderet i din EU-datapakke. Du kan følge dit forbrug på Telmores hjemmeside.

Pas på med telefonsvareren

Viderestilling til din telefonsvarer er gratis hos Telmore - også uden for EU. Bemærk dog, at det koster udlandstakst, når du aflytter din telefonsvarer, imens du er i udlandet.

Uden for EU:

Det kan være dyrere at bruge din telefon uden for EU, især MMS og data. Brug derfor telefonen med omtanke.

Sms og smiley

En sms må fylde 160 tegn. Hvis en sms indeholder flere tegn, vil den blive takseret som 1, 2 eller flere, alt afhængig af antal tegn. Har du sendt smileys, så vær opmærksom på, at èn smiley kan fylde op til 300 tegn.

Viderestilling

Brug af viderestilling uden for EU, Grønland og Færøerne kan blive dyrt. Derfor anbefaler Telmore, at du sletter dine viderestillinger (Gælder dog ikke viderestilling til telefonsvarer).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce