Annonce
Fredericia

Guldbryllupskvarter skal udvikles - formand forudser både opbakning og skepsis

Stjernevejskvarteret begyndte at skyde op for over 50 år siden. Nu er Grundejerforeningen Jupiter i gang med at sætte sig ind i et forslag fra kommunen om at lave et kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt at bygge tæt-lavt inden for området. Foto: Nana Hanghøj
Det er over 50 år siden, de første hækplanter blev sat på vængerne i Stjernevejskvarteret. Nu overvejer politikerne, at kvarteret skal gentænkes med plads til tæt-lav bebyggelse til erstatning for villaer. Grundejerforeningen Jupiters formand kan se både fordele og udfordringer, og bestyrelsen vil blande sig.

Fredericia: Brede stamveje og knap så brede vænger med astronomiske navne forgrener sig i et retlinet mønster fra Venusvej og i retning mod grønne områder op imod Sønderparken. Høje ligusterhække omkranser de symetrisk placerede parcelhusgrunde i Stjernevejskvarteret. Den første etape af den store udstykning blev sat i gang i 1967, og politikerne har fundet tiden moden til at foreslå en revitalisering af kvarteret.

Husejerne har i deres e-boks modtaget brev om politikernes idé om forslag og ideer til et kommuneplantillæg for området. Det skal gøre det muligt at åbne op for at forvandle parcelhusgrunde til tæt-lav bebyggelse. Det skal indgå i en kommende ny lokalplan for en del af kvarteret.

Formand for Grundejerforeningen Jupiter, Niels Poulsen, har sammen med sin bestyrelse kastet et foreløbigt blik på planerne.

- Min personlige mening er, at det kan give god mening, men vi har aftalt et møde med forvaltningen efter pinse, så vi får en nærmere beskrivelse af, hvad det er, man forestiller sig, og så laver vi vores høringssvar, siger Niels Poulsen.

Kommunen har sat 14. juni som frist for ideer og forslag.

50 år med planeter og stjerner

Udstykningen med parcelhuse langs Venusvej blev påbegyndt i 1967.

Den første udstykning bestod af:

Castorvænget, Polluxvænget, Regulusvænget, Saturnvænget, Vegavænget og Capellavænget.

Udstykning 2 blev påbegyndt i 1969.

Den omfattede:

Siriusvænget, Uranusvænget, Marsvænget, Lunavænget, Plutovænget og Merkurvænget.

Sidste udstykning blev påbegyndt i 1976.

Det omfattede:

Ceresvænget, Pallasvænget, Titanvænget, Spicavænget, Miravænget og Atlasvænget.

Grundejerforeningen Jupiter, som omfatter alle 273 husstande i bebyggelsen, blev etableret og godkendt af Fredericia Kommune i 1969.

Samtidig ansøgte foreningen om tilladelse til at opstille en antennemast, der skulle anvendes til et fællesantenne-anlæg for grundejerforeningens medlemmer.

Guldbryllup med kvarteret

Grundejerforeningen blev etableret for præcis 50 år siden, to år efter de første nybyggere tog spadestik til deres parcelhuse. En del af nybyggerne har i dag fejret guldbryllup med hinanden og Stjernevejskvarteret.

- Det betyder, at der er en del ældre i kvarteret, og jeg kunne godt se en idé i, at man giver mulighed for at lave en bebyggelse med tæt-lave rækkehuse. Det ville gøre det muligt, at man kunne blive i kvarteret, hvis man bliver alene eller synes, at huset er for stort, siger Niels Poulsen.

Den mulighed eksisterer ikke i dag. Har man behov for en mindre bolig i lokalområdet, er alternativet stort set kun i form af lejligheder.

- Jeg vil tro, at nogle vil synes, at det er en god idé med et andet boligtilbud, mens andre vil være skeptiske, siger Niels Poulsen.

Grundejerforeningen råder over tre fælles legepladser, og man har besluttet at nedlægge de to.

- De arealer kunne måske bringes i spil til netop tæt-lav, siger Niels Poulsen.

Konkret projekt

En helt ny lokalplan er blevet aktuel, fordi kommunen har fået ansøgning om at lave tæt-lave boliger, hvor der i dag er skolehjem for Center for Høretab.

Hvis det skal være muligt at opføre en tæt-lav boligbebyggelse, hvor de fire skolehjem i dag ligger, skal kommuneplanen for området ændres.

Det kræver et kommuneplantillæg, der kommer til at ledsage lokalplan for projektet.

Politikerne i by- og planudvalget har haft oplægget på dagsordenen og er enige om at få undersøgt muligheden for at give kvarteret nyt liv.

- Vi fik sat penge af på budgettet for 2019 til at få kigget på nogle af de ældste af vores lokalplaner i Fredericia. Det her er en af dem, siger næstformand i by- og planudvalget Kenny Bruun Olsen (V).

Der er rundt om i kommunen gang i en stribe tæt-lave byggeprojekter, hvor formålet netop er at kunne blive boende lokalt, når huset bliver for stort. Det gælder både i Skærbæk, Taulov og Erritsø/Snoghøj.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce