Annonce
Debat

Gymnasieaftale er et skridt i rigtig retning

Læserbrev: På Koldings to gymnasier er der en meget skæv fordeling af eleverne både med hensyn til etnisk sammensætning og i forhold til forældrenes uddannelsesniveau.

Det kan man læse sort på hvidt i JydskeVestkystens artikel fredag om den nye fordelingsaftale for gymnasierne, som et flertal i Folketinget står bag.

Intentionen bag aftalen er at sikre en mere ligelig fordeling af eleverne, så gymnasierne både bliver mere blandede i forhold til den etniske sammensætning, og så man sikrer – populært sagt – at arbejdsmandens søn og direktørens datter kommer til at gå på gymnasium sammen.

Annonce

Intentionerne med gymnasieaftalen er gode. Det er bekymrende, at vi i Kolding har to gymnasier, hvoraf der på det ene er 32 procent ansøgere med anden etnisk herkomst end dansk – og under otte procent på det andet gymnasium.

Hidtil har man ladet markedskræfterne råde. Søgningen til gymnasierne har været at betragte som en ”popularitetskonkurrrence”, og står det til de borgerlige partier - Venstre, Konservative, LA og Nye Borgerlige – skal der ikke ændres på det. De partier er fløjtende ligeglade med, at den skæve elevsammensætning giver nogle gymnasier store udfordringer både pædagogisk og økonomisk, fordi gymnasierne får økonomiske tilskud i forhold til ansøgertallene.

De borgerlige partier er også aldeles ligeglade med, at gymnasierne i landdistrikterne og i tyndt befolkede områder er truet på eksistensen, fordi der i disse år er en tendens til søgning mod de større byer. Højrefløjen henholder sig til elevernes frie valg, og ikke mindst et overklasseparti som de konservative er meget bange for, at deres rige venners børn i Hellerup og Gentofte skulle komme til at gå på gymnasium med arbejdsmand Jensens datter eller med Ali og Muhammed.


Jeg håber, at det også i fremtiden bliver sådan, at direktørens søn og arbejdsmandens datter kan gå i samme folkeskole og gymnasium.


De tendenser til den meget voldsomme opsplitning, som man ikke mindst har set i store byer som København og Århus har vi også set i Kolding – og derfor er folketingsflertallets aftale et skridt i den rigtige retning.

Personligt har jeg ikke nogle præferencer i forhold til Koldings to gymnasier. I tidernes morgen gik jeg selv på KG og havde her to fantastiske år på HF. Min ældste søn har ligeledes gået på KG, mens min yngste søn gik på Munkensdam. Jeg håber, at det også i fremtiden bliver sådan, at direktørens søn og arbejdsmandens datter kan gå i samme folkeskole og gymnasium.

Dette skrevet af én, som er søn af en arbejdsmand!

Annonce
Fredericia For abonnenter

Læser undrer sig over spærring af ny parkeringsplads: Her er forklaringen

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Søren Møller er konstitueret leder på musicaluddannelsen

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Alarm 112

Røg fra Nordre Kobbelvej: - Vi er derude nu, lyder det fra vagtchefen

Alarm 112

Cigaret-røveri opklaret: Mand har været på spil i flere politikredse, men er ikke anholdt

Leder For abonnenter

Dagens leder: Uhyggelig Pegasus truer friheden

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Vi kan være vidner til Dansk Folkepartis dødskramper

Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur

Kunstnere tænker ud af containeren: Laver skattejagt med rullefald og spænding for unge og voksne

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

FC Fredericia

Drama på Fyn: FC Fredericia tog den længst mulige vej til 2. runde

Annonce