Annonce
Middelfart

Gymnasieelev: - Man skulle tro, jeg så frem til at blive student til sommer, men det er ikke min virkelighed

Victoria Caroline Ahlmann Pedersen. Privatfoto

Lokaldebat: Som gymnasieelev i 3.g på Middelfart Gymnasium & HF skulle man tro, at jeg så frem til at blive student til sommer og fejre enden på tre hårde år med nogle festlige uger.


Jeg har som så mange andre holdt mig til min nærmeste familie i lang tid, og jeg frygter, at jeg helt har glemt, hvordan man skal være social.


Dette er ikke min virkelighed. Jeg glæder mig selvfølgelig til at få huen på og ånde lettet op, men samtidig frygter jeg, at jeg ikke kan leve op til det høje tempo, hverdagen indeholdt, før Danmark blev lukket ned. Det forventes, at vi som studenter skal gå fra nul til hundrede det sekund, dørene åbnes, men faktum er, at jeg er begyndt at tvivle på mine evner til at socialisere og feste.

Jeg har som så mange andre holdt mig til min nærmeste familie i lang tid, og jeg frygter, at jeg helt har glemt, hvordan man skal være social. Jeg forestiller mig, at jeg vil være udmattet efter så meget som ét studentergilde grundet overstimulering. Derudover er jeg bange for at vride om i høje hæle eller prikke et øje ud, når jeg skal forsøge at lægge mascara. Hvad hvis jeg er socialt akavet, når jeg en dag bliver lukket ud og inviteret til fest? Ting, der aldrig har bekymret mig, synes nu at være mine eneste tanker.

Der er mange forventninger til energiniveauet som student - et niveau jeg ikke er sikker på, jeg kan leve op til. Det efterlader mig med en angst for, at jeg har glemt, hvordan man agerer i en travl hverdag med fest og farver. Det er en omvæltning, jeg ikke er mentalt klar til - men samtidig det eneste, jeg venter på.

Når det er sagt, ved jeg, at verden har større problemer end dette lige nu. Jeg er også godt klar over, at jeg lyder som en forkælet og egoistisk teenager med et luksusproblem. Min pointe er, at vi ikke burde frygte fremtidens fest, men stole på, at vores sociale væsen kun ligger begravet i os for at genopstå en skønne dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Annonce