Annonce
Fredericia

Gymnasiet kæmper med coronasmitte udefra - ni nye smittede i Fredericia

Der er længsel efter normale forhold på blandt andet Fredericia Gymnasium. Arkivfoto: Mette Mørk
Ni nye er registreret smittede i Fredericia det seneste døgn. Blandt dem der følger nøje med i smitten er Fredericia Gymnasium, hvor der i denne uge har været tre hjemsendte klasser og fire lærere for at blive testet for corona. Der lures på skarpe restriktioner i Københavnsområdet.
Annonce

Fredericia: 534 er nu registreret at have været smittet med corona i Fredericia Kommune. Tallet er steget med ni siden fredag. Nogle af dem kan i teorien være elever fra Fredericia Gymnasium, som er i gang med at blive testet, efter de har været hjemsendt på grund af smitterisiko i tre klasser.

- Vi skal forholde os til corona hver eneste dag. Eleverne er rigtig gode til at melde ind, hvis der er mistanke om, at de kan være smittede, siger vicerektor Peter Knudsen.


Vi skal forholde os til corona hver eneste dag. Eleverne er rigtig gode til at melde ind, hvis der er mistanke om, at de kan være smittede.

Vicerektor Peter Knudsen.


Fredag eftermiddag var det således en pige, som kunne fortælle, at en fra hendes fodboldhold var testet positiv. Hende havde eleven været i nærkontakt med.

- Vi valgte at sende hele hendes klasse hjem, så de kan blive testet. Der skal gå fire dage, før det giver mening at teste, så de kan først blive testet på mandag og så igen onsdag, siger Peter Knudsen.

Annonce

Smittet udefra

Skolens erfaring med coronasmitten er, at den opstår uden for skolen.

- Vi har ikke haft elever, der har smittet hinanden på skolen. Det sker via fritidsaktiviteter eller familien.

Fredag meddelte en dreng fra 1. g, at han var blevet testet positiv, efter hans far havde været smittet. En anden dreng fra 2. g havde været sammen med en kammerat uden for skolen, og efterfølgende blev kammeraten testet positiv.

- Han havde været på skolen mandag til onsdag, så den klasse sendte vi også hjem til test.

En af de måske-smittede drenge havde indgået i et forløb, hvor der var hele 11 lærere ind over.

- Heldigvis var det kun de fire, der havde været i nærkontakt - altså under en meters afstand - med eleven, så vi kunne nøjes med at sende dem hjem og blive testet og lave virtuel undervisning, siger Peter Knudsen.

Annonce

100 elever testet

Samlet set har der siden efterårsferien været sendt godt 100 elever hjem til test. 12 elever har været smittede, men ikke på skolen.

- Vi kan se, at smittetallet ikke falder, så vi er selvfølgelig lidt spændte på, hvad det ender med. Vi kan se, at man i Københavnsområdet har skærpet, så eleverne kun må være sammen med deres stamklasse i skoletiden. Alle valgfag sker virtuelt. Det begrænser antallet af kontakter, men om vi skal derhen også, ved vi ikke, siger Peter Knudsen.

Alle fester og andre sociale aktiviteter på gymnasiet er skåret ned til et minimum.

- Fester er der slet ikke, men vi gennemførte en juleklippedag, hvor klasserne på skift kunne være i kantinen. Vi havde sørget for lidt levende julemusik og knas, men det er selvfølgelig ikke det samme, som de er vant til, siger Peter Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce