Annonce
Fredericia

I G94 er der gymnastik hele året rundt

Denne mandag formiddag blev Jan Nielsen næsten væltet over ende af godt 50 sfo-børn fra Ullerup Bæk Skolen Afd. Skjoldborgvej, som gav den gas i sommervarmen på airtracken, i tovene og på trampoliner. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Gymnastikforeningen G94 har op mod 700 udøvere i vintersæsonen.

Foreningen har ikke et tilholdssted men benytter sig af en række faciliteter i nord-, vest- og midtbyen. De fleste hold kører i vintersæsonen, men som en af de få gymnastikforeninger har G94 også aktiviteter i sommerhalvåret.

Annonce
Jan Nielsen bruger omkring 20-25 om ugen på frivilligt arbejde i gymnastikforeningen G94. Foto: Peter Leth-Larsen

Jubilæum

Den kommende vintersæson 2019/2020 bliver G94s 25. sæson. Foreningen er i gang med at planlægge en række jubilæumsaktiviteter i anledningen.

- Vi er den yngste af gymnastikforeningerne her i kommunen, og på en eller anden måde er vi endt med at blive den største. Det skyldes nok alle de frivillige kræfter. Vi er meget åbne for nye tiltag. Vi siger sjældent nej til noget, siger Jan Nielsen, der nævner som eksempel, at foreningen sidste år åbnede et gå-hold.

Det fik god succes med mange deltagere, så nu arbejder G94 på at gentage det og måske endda lave to hold.

- Det handler stadig om fællesskab og motion og passer godt til vores slogan: En forening med plads til alle, siger han.

Instruktører

G94 har over 40 hold, så der skal selvsagt bruges rigtig mange instruktører - både hovedinstruktører og hjælpeinstruktører. Det kan nogle gange være svært at skaffe frivillige nok.

- Det kan være svært at skaffe hovedinstruktører. Nogle hold er sværere at skaffe til end andre. Jeg leder stadig efter en til holdet med børn i alderen 3-5 år i nordbyen. Men når det er sagt, så har nogle foreninger nok sværere ved det, end vi har. Vi har ingen problemer med at skaffe hjælpeinstruktører. Det er kun dejligt, fortæller Jan Nielsen.

- Jeg forsøger at fastholde hjælpeinstruktørerne på den ene eller anden måde, for jeg tror, det er den bedste måde at få hovedinstruktører, siger han.

Gymnastik om sommeren

Som så mange foreninger har G94 også involveret sig i at lave aktiviteter for børn i sommerferien i regi af Fredericia Kommune. Kommunen samler trådene og præsenterer de mange aktiviteter for børnene, som herefter kan melde sig til en lang række af aktiviteter som eksempelvis tennisskole, kystlivredder, skak, smedeværksted og leg med symaskine.

Hvert år deltager G94, og her lægger Jan Nielsen også frivilligt arbejde. Derudover laver G94 en række gymnastikaktiviteter i løbet af sommerhalvåret, hvor der jævnligt kommer folk udefra, fordi de fleste gymnastikforeninger kun kører i vintersæsonen.

- Det er lige så meget for vores egne gymnaster og dem, der ikke kommer så meget på sommerferie, fordi familien ikke har det store økonomiske råderum, fortæller Jan Nielsen.

Faciliteter

G94 planlægger med godt 40 hold i den kommende sæson. Det kræver lokaler, og selvom foreningen har gode aftaler med en række skoler og Sundhedshuset om at benytte deres faciliteter, er det et puslespil at få tiderne til at gå op, fortæller Jan Nielsen.

Foreningen kunne da også godt tænke sig nogle gode gymnastikfaciliteter, som findes i mange andre byer.

- Der er en ny hal på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvej, som er god og den bedste i byen. Men det kunne være fedt med endnu bedre faciliteter til spring og spejle til rytmisk. Alt andet lige er hallen på Havepladsvej bygget til skolen. Det kunne være rart med noget, der var bygget 100 procent til gymnastik, siger Jan Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce