Annonce
Livsstil

Gynge- og chillout-yoga er hårdt og afslappende

Her ses Gita Emilie Grauslund i færd med at lave én af de mange forskellige øvelser, som man kan lave i gyngen. Foto: Mimi Munch-Jensen
Børkop - Gynge- og chill- out yoga er to af Shapes nye yogahold. Det er hold, hvor man laver yoga på to forskellige måder. Gynge-yoga kan godt være hårdt, og det er også lidt svært, hvorimod chill-out-yoga er mere afslappende, stille og roligt.

- Gyngeholdet startede i juli måned. Det er en blanding mellem yoga og TRX, som er en form for elastiktræning. Selvom det ser rigtig flot ud, er det også svært og hårdt. Det kræver lidt øvelse at blive god til det, fortæller instruktør Gita Emilie Grauslund.

Der er en stor variation i gynge-yoga, forklarer Gita Emilie Grauslund. Der findes mange forskellige øvelser, som man kan lave i gyngen. En god måde at bruge den på er til udstrækning af for eksempel ryggen, da man kan læne sig godt tilbage i den store elastiske stofslynge.

Gynge-yoga er blevet populært i Shape. Hver anden lørdag kører der et gynge- yogahold, som er fuldt booket. Derfor starter der et nyt hold i oktober. Det kommer til at køre hver anden torsdag.

Nogle af deltagerne på holdet har også købt deres egen gynge, og dem der ikke har låner af fitnesscenteret. Selve gyngen er et langt stykke stof, som hænger i nogle stænger i loftet som en slynge. Stoffet er heller ikke tilfældigt. Det er noget særligt elastisk stof, da det skal kunne strækkes godt ud.

En god afslutning

Chillout-yoga er en anderledes form for yoga. Som det ligger i navnet, er det lidt mere afslappende. Det er en udvidelse af candlelight-yoga, som er et hold, Shape har kørt i cirka et år.

- Deltagerne synes, at chill- out-yoga er en god afslutning på ugen. Vi har særligt fokus på åndedrættet, samt lys, lyd og duft. For eksempel forskellige massageolier med duft. Det handler meget om at være afslappet, forklarer Gita Emilie Grauslund.

Lige nu har Shape Fitness & Motion seks yogahold om ugen, samt specialhold. Men interessen er så stor, at centret løbende opretter nye yogahold.

Anna Arvad Schmidt fra Englystskolen er i skole-praktik på avisen i denne uge.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce