Annonce
Læserbrev

Håb om succes: Det er et grønt budget i Region Midtjylland

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Læserbrev: For andet år i træk - ud af to mulige - er Alternativet med i forliget om Region Midtjyllands budget.

For Alternativet har det været vigtigt, at budgettet understøtter en opfyldelse af regionens grønne ansvar, samtidig med at der opretholdes en stabil og velfungerende region, der udvikler sig efter borgernes behov.

Alternativet vil en prioritering af klima og miljø. Derfor har vi fået flere penge til håndtering af jordforurening. Det er lykkedes med er løft på seks mio. kr. i 2020 og med en hensigtserklæring om et varigt løft.

Der er blevet afsat en meget stor pulje til senere udmøntning til blandt andet grøn omstilling og bæredygtighed, som blandt andet kan bruges til opstilling af flere ladestandere til el-biler og til at opsætte flere solceller på regionens bygninger.

Vi er meget glade for, at vi kan fremme bæredygtig mobilitet. Det handler om at forbedre den kollektive trafik ved at skabe bedre sammenhæng med busruter, der hænger sammen, og at gøre transporten grøn.

Bæredygtig mobilitet betyder også regionens egen drift, dvs. personaletransport samt kørsel af patienter og varer.

For Alternativet er det vigtigt at hjælpe Aarhus Universitetshospital på vej til den kæmpe succes, som det kan blive.

Det er en kæmpe omstilling at flytte i nye bygninger, og det er svært at lave besparelser samtidig. Derfor har det været vigtigt for os at hjælpe hospitalet med at nå sorte tal på bundlinjen.

Det har vi gjort ved, at kravet om otte procents effektivisering i forbindelse med indflytningen i det nye hospital bliver reduceret til seks procent.

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Det har også været vigtigt at hjælpe de andre hospitaler i regionen, og de tilføres i alt 73,1 mio. kr. Det kan hjælpe med at reducere besparelseskrav, øge kvaliteten i behandlinger og forbedre arbejdsmiljøet.

Desuden fremrykkes renovering for 11,7 mio. kr. på hospitalet i Silkeborg.

Vi er glade for det samarbejde, som har ledt til budgetforliget, og vi glæder os til at se, hvordan budgettet udspiller sig.

Vi håber, at vi kan hjælpe hinanden med at sikre, at budgettet bliver realiseret som en succes.

Annonce
Rasmus Foged. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Læserbrev

Humanister her og der - nuvel, men alt for mange

Læserbrev: I dette debatindlæg vil jeg ikke påstå, at vi kan undvære alle humanister. Men der findes mildest talt alt for mange nichestudier, der ikke er brug for. Lidt polemisk kan jeg nævne, at hvis nogle sidder og studerer myrernes seksualliv på Himalayabjergenes syd-skråning, bør vi som samfund spørge, om det er noget, vi har brug for. Mit forsigtige svar er, at det har vi ikke. For samtidig står vi og mangler talenter inden for de mere tekniske fag. Det har vi for øvrigt gjort, siden socialdemokraten Anker Jørgensen pegede på problemet: Vi mangler teknikere. Alt for mange humanister går i dag ledige. Nogle har læst oltidsfransk, andre læren om Knud Lavards indflydelse på menneskets fysiske og intellektuelle natur. Alt sammen interessant for intellektuelle nørder. Men hvem vil købe denne viden? Mit svar er: ingen. Derfor hober humanisterne sig op i arbejdsløshedskøen. Og det betyder, at alt for megen ligegyldig viden står i kø, uden efterspørgsel. Nu har vi så her i Danmark et kæmpe luksusproblem. Vi kan overleve, uden det koster. Vi kan være kritiske og stille krav, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og ud ad en ligegyldig tangent, uden det koster. Og vi kan studere i årevis og stifte familie og få det betalt i studieperioden, uden det koster. Og så kan vi tillade os at demonstrere i bedste Finn Ejner Madsen-stil, da han indtog talerstolen på Københavns Universitet, uden det koster. Og dog... Det koster manglende respekt hos os. Dvs. det øvrige samfund, for når I vil demonstrere for noget så ligegyldigt som det, I demonstrerer for: Det betimelige i at få forskellige eksotiske studier betalt af det øvrige samfund i årevis. Men fortsæt endelig jeres demonstration. For i mellemtiden anspores vi fornuftige danskere til at stille endnu større krav til jeres studieforløb - også selv om det er noget så ligegyldigt som religionsfilosofi. Mit bedste råd til "opstandelsen" på humaniora er: Tag et job i Coop. Så gør du/I en smule nytte her i samfundet - uden at leve på nas og af café-penge. Humanist-studenterne/-demonstranterne skal da også have ros. For demonstrationstimingen er helt perfekt nu, hvor vi har fået en "gammelkommunist"-domineret regering. Vi danskere er sgu ikke for kloge, men måske vi ved mere om øglernes skæbne i Canadas badlands end om, hvad der sker i arbejdsløshedskøen blandt studerende på humaniora. "Vi er venner af det skønne, uden i udfoldelsen at overskride mådeholdet" (Perikles, græsk filosof f.v.t.)

Annonce