Annonce
Læserbrev

Håb om succes: Det er et grønt budget i Region Midtjylland

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.
Annonce

Læserbrev: For andet år i træk - ud af to mulige - er Alternativet med i forliget om Region Midtjyllands budget.

For Alternativet har det været vigtigt, at budgettet understøtter en opfyldelse af regionens grønne ansvar, samtidig med at der opretholdes en stabil og velfungerende region, der udvikler sig efter borgernes behov.

Alternativet vil en prioritering af klima og miljø. Derfor har vi fået flere penge til håndtering af jordforurening. Det er lykkedes med er løft på seks mio. kr. i 2020 og med en hensigtserklæring om et varigt løft.

Der er blevet afsat en meget stor pulje til senere udmøntning til blandt andet grøn omstilling og bæredygtighed, som blandt andet kan bruges til opstilling af flere ladestandere til el-biler og til at opsætte flere solceller på regionens bygninger.

Vi er meget glade for, at vi kan fremme bæredygtig mobilitet. Det handler om at forbedre den kollektive trafik ved at skabe bedre sammenhæng med busruter, der hænger sammen, og at gøre transporten grøn.

Bæredygtig mobilitet betyder også regionens egen drift, dvs. personaletransport samt kørsel af patienter og varer.

For Alternativet er det vigtigt at hjælpe Aarhus Universitetshospital på vej til den kæmpe succes, som det kan blive.

Det er en kæmpe omstilling at flytte i nye bygninger, og det er svært at lave besparelser samtidig. Derfor har det været vigtigt for os at hjælpe hospitalet med at nå sorte tal på bundlinjen.

Det har vi gjort ved, at kravet om otte procents effektivisering i forbindelse med indflytningen i det nye hospital bliver reduceret til seks procent.

En af vores hjertesager i Alternativet i Region Midtjylland er psykiatrien, og derfor er vi stolte over, at vi har sikret psykiatrien et løft på 10,6 mio. kr. - også selvom vi godt ved, der er behov for endnu mere.

Det har også været vigtigt at hjælpe de andre hospitaler i regionen, og de tilføres i alt 73,1 mio. kr. Det kan hjælpe med at reducere besparelseskrav, øge kvaliteten i behandlinger og forbedre arbejdsmiljøet.

Desuden fremrykkes renovering for 11,7 mio. kr. på hospitalet i Silkeborg.

Vi er glade for det samarbejde, som har ledt til budgetforliget, og vi glæder os til at se, hvordan budgettet udspiller sig.

Vi håber, at vi kan hjælpe hinanden med at sikre, at budgettet bliver realiseret som en succes.

Rasmus Foged. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Fredericia

Brand i tidligere lysthus var ikke påsat: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Annonce