Annonce
Kolding

Håndboldklub arbejder for at fastholde medlemmerne: Tæt kontakt og tidligere ligaprofiler gør en forskel

15 af de ældre spillere i KIF Håndbold giver en hånd med til ungdomstræningen, og det øger sammenholdet i klubben. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
KIF Håndbolds breddeafdeling er netop blevet hædret med en pris for deres inddragelse af ældre spillere i ungdomsstræningen. Og det tiltag er samtidig én af årsagerne til, at klubbens medlemstal er steget for fjerde år i træk.

Kolding: I øjeblikket foregår kampen ikke på håndboldbanerne for KIF Håndbolds breddeafdeling. Kampen foregår i stedet bag kulisserne, hvor der med forskellige tiltag bliver arbejdet hårdt for at fastholde medlemmerne under coronakrisen.

Derfor har håndboldklubben blandt andet lavet aktiviteter for deres medlemmer på sociale medier under hashtagget #kifmensviventer. Her laver de eksempelvis konkurrencer og udfordringer til medlemmerne, hvor trænere og tidligere ligaprofiler som Bo Spellerberg og Jesper Nøddesbo er dukket op på skærmen.

- Vi synes, det har virket. Da vi startede, havde vi 30 følgere på Instagram, og nu har vi 280. Så på den måde kan vi se, at medlemmerne har været interesseret i de ting, vi har lavet, siger Gitte Thomsen, der er beskæftigelseschef i KIF Håndbold.

Om klubben har mistet medlemmer under coronakrisen forventer Gitte Thomsen først at kunne se, når regeringen igen giver håndboldspillerne lov at komme på banen.

- Vi har holdt en del møder med vores trænere for at sikre, at der er nogen, der holder kontakten til spillerne. Vi tror på, at det betyder alt for spillerne, at der er nogen, der er interesseret i, hvordan de går og har det, siger Gitte Thomsen.

Annonce

Støt klubben

KIF Håndbold har fået lavet t-shirts og plakater, som sælges på klubbens hjemmeside.

Pengene fra salget skal blandt andet ses som et plaster på såret i forhold til, at den årlige påske cup blev aflyst af coronakrisen. Påskecuppen er en af klubbens store indtægtskilder.

Trøjerne og plakaterne er lavet i samarbejde med Sydbank og Karina Jensen, der både er tegner og tidligere spiller i KIF.

Trøjerne og plakaterne kan købes frem til den 25. maj. Se mere her: www.kifhaandbold.dk/klub/kif-handbold/nyheder/7921

Følelse af fællesskab

Før coronakrisen kunne KIF Håndbold ellers glæde sig over, at klubbens medlemstal var stigende. Ved en tælling, der blev foretaget i starten af året, havde klubben 452 medlemmer, hvilket var 82 flere end på samme tidspunkt sidste år.

Mads Aarestrup, næstformand i bestyrelsen, peger på, at nøglen for KIF Håndbold ligger i at skabe en fornemmelse af, at klubben er et stort fællesskab.

- Der er kommet en fællesskabsforståelse og en rød tråd i de ting, vi gør. Vi har omkring 15 spillere, der kommer og hjælper med til unges træning, for vi tror på, at mange af de helt unge spillere godt kan lide, at der kommer nogen, de kan spejle sig i, forklarede Mads Aarestrup inden coronakrisen.

Samtidig gør klubben meget for at involvere børnenes forældre, og det har også haft positiv indflydelse på medlemstallet, mener næstformanden.

- Der er blandt andet nogle forældre, der er social- og trivselsministre. De forældre laver arrangementer på gruppeniveau, som skal styrke fællesskabsforståelsen. Arrangementerne kan være nogle, der finder sted uden for banen, og hvor man for eksempel tager til en anden by og oplever den som hold og klub, fortæller Mads Aarestrup.

Disse trøjer kan købes på klubbens hjemmeside for at støtte klubben. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce