Annonce
Fredericia

Hånden på hjertet: Skal FC Fredericia i Superligaen?

Annonce

”Vi ligger helt i top, men rykker aldrig op”, lyder en af slagsangene fra hjørnetribunen på Monjasa Park. En efterhånden stor flok af entusiastiske FC Fredericia-fans, klædt i rød og sort, har været med til at løfte stemningen højt til både hjemme- og udekampe for Fredericias bedste mandskab i fodbold.

Tvivlen og betydningen af de humoristiske ord, men også undertonen af de humørfyldte fans sang giver mig både et smil på læben, men leder mig også hen i mod tanken, om det mon er i år FC Fredericia skal i Superligaen?

Men burde 2020 ikke være året, hvor FC Fredericia stepper op og overhaler rivalerne fra Vejle Boldklub og entrerer den bedste liga dansk fodbold? Vejlenserne har en historik både som danske mestre flere gange og er vel sagtens også i år storfavorit til den ene oprykningsplads til Superligaen, der spilles om i år.

Selv ser jeg rigtig gerne Fredericia stemple ind i fodboldens øverste liga, mens jeg tager mig selv i at nynne ”Sommer, sommer og sol, duften af Vejle i 1.division”, som jeg smågrinende tænker tilbage på blev skrålet fra Fredericias fans i sidste sæson, hvor Vejle nødsaget måtte se sig være rykket ned i 1. division.

FC Fredericias placering i 1. division gør, at de (igen) ligger lunt i svinget til for alvor at være med i kampen om en oprykning. De sportslige ambitioner i klubben er på plads og med forlængelsen af træner Jonas Dahl udsender klubben endnu et tydeligt signal om, at intentionen om at bevare førertrøjen på og kæmpe til det sidste om en af de eftertragtede pladser i høj grad er til stede. Resultaterne fra efterårets kampe viser styrke, mens forårssæsonen venter og speederen trykkes i bund for en oprykning i 2020.

Men hvad med økonomien? Hvad skal der til for at være med på øverste hylde i dansk fodbold? Jeg tænker, at der må skulle et noget andet budget til at imødekomme kravene til klubben og ikke mindst til byens stadion for at afvikle superligakampene?

Sikkerhedsforhold, tilskuerpladser, presseforhold og ikke mindst det nye VAR-system, som fra næste år bliver obligatorisk i superligaen. Hvilket jeg for øvrigt selv synes er en lidt tosset og ødelæggende ting for fodbolden. Begejstringen og glæden synes jeg forsvinder, når jublen gang på gang, når et hold scorer, skifter til en nedtur over et underkendt mål.

Ved et kig ind i økonomien hos superligaklubberne blandt andet Sønderjyske og AC Horsens ser jeg dog en væsentlig forskel til FC Fredericia. Solid egenkapital i Horsens og stabile indtægter, sammenlignet med blandt andet Sønderjyske og Hobro, signalerer, at vejen til superligaen og ikke mindst ”livet” i den øverste liga er omkostningstungt. Hvis jeg for eksempel ser på antallet af ansatte i administration og stab i AC Horsens alene er på 16 mod 4 i FC Fredericia, og Horsens har vel et af de laveste budgetter i superligaen.

Men den udfordring er FC selvfølgelig også klar til at tage på sig.

Så hvorfor skulle det ikke også kunne lad sig gøre for fodbolden i Fredericia, når man ser på håndboldeuforien i T. Hansen Arena? Fantastiske kulisser med tusindvis af tilskuere fylder hallen til FHK´s hjemmekampe. Det gælder endda, hvad enten det er mandag aften kl. 20 eller søndag kl.14.

Men er Fredericia i virkeligheden ”kun” en håndboldby, og er der plads til fodbolden i den øverste liga også? Selvfølgelig er der det! Fredericia Idrætscenters nye topmoderne og virkelig flotte hal ligger en spytklat fra byens fodboldstadion. Mulighederne for samarbejde og store sportsoplevelser for klubberne, byens fans og ikke mindst spillere, som ovenikøbet betræder arenaerne i samme farve holddragter, lever i bedre velgående, end den måske nogensinde har gjort.

Lad os fortsætte med at heppe på byens bedste fodboldhold, holde fest på tribunen på Monjasa Park, juble sammen og opfordre til og håbe på et samarbejde og ikke mindst sammenhold med artsfællerne fra Fredericia Håndboldklub.

Fredericia skal på landkortet med endnu en sportslig skalp, nemlig med et fodboldhold i superligaen – jeg hepper med.

Er det mon i år, at FC Fredericia rykker op i landets bedste række, og er klubben gearet til det, spørger Belinda Andersen, der er denne uges klummeskribent. Foto: Joan Barløse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Live: Kan FC Fredericia slå overmagten fra Silkeborg?

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Annonce