Annonce
Fredericia

Hånden på hjertet: Skal FC Fredericia i Superligaen?

”Vi ligger helt i top, men rykker aldrig op”, lyder en af slagsangene fra hjørnetribunen på Monjasa Park. En efterhånden stor flok af entusiastiske FC Fredericia-fans, klædt i rød og sort, har været med til at løfte stemningen højt til både hjemme- og udekampe for Fredericias bedste mandskab i fodbold.

Tvivlen og betydningen af de humoristiske ord, men også undertonen af de humørfyldte fans sang giver mig både et smil på læben, men leder mig også hen i mod tanken, om det mon er i år FC Fredericia skal i Superligaen?

Men burde 2020 ikke være året, hvor FC Fredericia stepper op og overhaler rivalerne fra Vejle Boldklub og entrerer den bedste liga dansk fodbold? Vejlenserne har en historik både som danske mestre flere gange og er vel sagtens også i år storfavorit til den ene oprykningsplads til Superligaen, der spilles om i år.

Selv ser jeg rigtig gerne Fredericia stemple ind i fodboldens øverste liga, mens jeg tager mig selv i at nynne ”Sommer, sommer og sol, duften af Vejle i 1.division”, som jeg smågrinende tænker tilbage på blev skrålet fra Fredericias fans i sidste sæson, hvor Vejle nødsaget måtte se sig være rykket ned i 1. division.

FC Fredericias placering i 1. division gør, at de (igen) ligger lunt i svinget til for alvor at være med i kampen om en oprykning. De sportslige ambitioner i klubben er på plads og med forlængelsen af træner Jonas Dahl udsender klubben endnu et tydeligt signal om, at intentionen om at bevare førertrøjen på og kæmpe til det sidste om en af de eftertragtede pladser i høj grad er til stede. Resultaterne fra efterårets kampe viser styrke, mens forårssæsonen venter og speederen trykkes i bund for en oprykning i 2020.

Men hvad med økonomien? Hvad skal der til for at være med på øverste hylde i dansk fodbold? Jeg tænker, at der må skulle et noget andet budget til at imødekomme kravene til klubben og ikke mindst til byens stadion for at afvikle superligakampene?

Sikkerhedsforhold, tilskuerpladser, presseforhold og ikke mindst det nye VAR-system, som fra næste år bliver obligatorisk i superligaen. Hvilket jeg for øvrigt selv synes er en lidt tosset og ødelæggende ting for fodbolden. Begejstringen og glæden synes jeg forsvinder, når jublen gang på gang, når et hold scorer, skifter til en nedtur over et underkendt mål.

Ved et kig ind i økonomien hos superligaklubberne blandt andet Sønderjyske og AC Horsens ser jeg dog en væsentlig forskel til FC Fredericia. Solid egenkapital i Horsens og stabile indtægter, sammenlignet med blandt andet Sønderjyske og Hobro, signalerer, at vejen til superligaen og ikke mindst ”livet” i den øverste liga er omkostningstungt. Hvis jeg for eksempel ser på antallet af ansatte i administration og stab i AC Horsens alene er på 16 mod 4 i FC Fredericia, og Horsens har vel et af de laveste budgetter i superligaen.

Men den udfordring er FC selvfølgelig også klar til at tage på sig.

Så hvorfor skulle det ikke også kunne lad sig gøre for fodbolden i Fredericia, når man ser på håndboldeuforien i T. Hansen Arena? Fantastiske kulisser med tusindvis af tilskuere fylder hallen til FHK´s hjemmekampe. Det gælder endda, hvad enten det er mandag aften kl. 20 eller søndag kl.14.

Men er Fredericia i virkeligheden ”kun” en håndboldby, og er der plads til fodbolden i den øverste liga også? Selvfølgelig er der det! Fredericia Idrætscenters nye topmoderne og virkelig flotte hal ligger en spytklat fra byens fodboldstadion. Mulighederne for samarbejde og store sportsoplevelser for klubberne, byens fans og ikke mindst spillere, som ovenikøbet betræder arenaerne i samme farve holddragter, lever i bedre velgående, end den måske nogensinde har gjort.

Lad os fortsætte med at heppe på byens bedste fodboldhold, holde fest på tribunen på Monjasa Park, juble sammen og opfordre til og håbe på et samarbejde og ikke mindst sammenhold med artsfællerne fra Fredericia Håndboldklub.

Fredericia skal på landkortet med endnu en sportslig skalp, nemlig med et fodboldhold i superligaen – jeg hepper med.

Annonce
Er det mon i år, at FC Fredericia rykker op i landets bedste række, og er klubben gearet til det, spørger Belinda Andersen, der er denne uges klummeskribent. Foto: Joan Barløse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce