Annonce
Fredericia

Håndslag på salg af Fjordalléen - solgt for 26 millioner kroner til Fredericia Kommune

Fredericia Kommune ejer nu den store udstykning Fjordalléen. Byrådet købte udstykningen for 26 millioner kroner mandag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Mandag aften blev byrådspolitikerne enige om at købe 64 byggegrunde i Østerby. Hele det byggemodnede areal Fjordalléen har dermed skiftet ejer. Det glæder Venstres Kenny Bruun Olsen, som fik sat skub i processen med forslag om forbedret infrastruktur, og Steen Wrist Ørts (S), som dermed har kunnet sætte handling bag gammelt ønske.

Østerby: Mandag aften godkendte byrådet købet af udstykningen Fjordalléen. I alt 64 byggemodnede byggegrunde har dermed skiftet ejer, og det glæder formandsskabet i by- og planudvalget Kenny Bruun Olsen (V) og Steen Wrist Ørts (S).

- Det er utrolig glædeligt, at det er lykkedes, og det er sket så hurtigt. Venstre foreslog i forbindelse med budgetforhandlingerne, at vi fik sikret infrastrukturen med cykelsti og bedre vej. Det, mente vi, kunne skubbe gang i projektet. Det fik vi igennem, og nu har vi i et samlet byråd også vedtaget at købe arealet, så vi kan komme i gang for alvor, siger Kenny Bruun Olsen, der er næstformand i by- og planudvalget.


Annonce

Det er utrolig glædeligt, at det er lykkedes, og det er sket så hurtigt. Venstre foreslog i forbindelse med budgetforhandlingerne, at vi fik sikret infrastrukturen med cykelsti og bedre vej. Det, mente vi, kunne skubbe gang i projektet.

Næstformand i by- og planudvalget Kenny Bruun Olsen (V)


Han deler glæden med formand Steen Wrist Ørts.

- Det bliver virkelig godt. Det område har ligget stille alt for længe. Vi har i flere år prøvet at finde en løsning, men det er først nu, at prissætningen har fået et niveau, hvor vi synes, at det giver mening, siger Steen Wrist Ørts.

Behov for byggegrunde

Med købet får Fredericia Kommune nye varer på hylderne i form af byggegrunde.

- Vi har fokus på, at vi skal have øget bosætningen, og så er det nødvendigt, at vi har noget at byde på. Jeg har selv kaldt det vores Bredballe, men faktisk er det endnu bedre, for der er langt mere lys og luft mellem grundene her, siger Kenny Bruun Olsen.

Steen Wrist er enig i, at købet løser en akut positiv problemstilling for kommunen.

- Vi er løbet tør for byggegrunde, så det her er helt perfekt. Vi er tæt på at kunne sætte byggegrunde i Fuglsang Vest til salg, men Fjordalléen har meget at byde på, som vi skal ud at slå på tromme for - også uden for kommunens grænser. Der er skøn natur, der er ro, der er nærhed til større by samtidig med, at der er et helt bysamfund med skole, indkøb og idrætsanlæg. Det fås ikke meget bedre, vurderer Steen Wrist Ørts.

Det var et enigt byråd, som vedtog at finde 26 millioner kroner til at købe jord for. Der er i alt 69 grunde i udstykningen, men fem er solgt. To er bebygget.

Annonce

Grundpris skal findes

Inden grundene bliver sat til salg, skal der ske en opstramning af området.

- Vi skal have lagt nyt slidlag på flere steder, og der skal fjernes ukrudt. Og så tror jeg, at vi hurtigt får gang i salget, vurderer Kenny Bruun Olsen.

Da udstykningen var ny i 2007, blev grundene sat til salg for 1,2-1,4 mio. kroner stykket. Siden er prisen blevet sat ned til  800.000-900.000 kroner.

- Hvad bliver kommunens pris for byggegrundene?

- Det skal vi i gang med at have vurderet. Der er forskel på grundene i forhold til beliggenhed og udsigt, og det skal med ind i vurderingen, og vi skal også have fundet ud af, hvem der skal sælge dem, siger Steen Wrist.

- Betyder købet af Fjordalléen, at andre projekter i kommunen nu sættes på pause?

- Det har vi ingen planer om, siger Steen Wrist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce