Annonce
Fredericia

Håndværk: Fredericia er i top - men sigter højere

Flere unge skal blive sosu'er eller tage andre erhvervsuddannelser i Fredericia. Lokalt kan man blandt andet øve sig på robotter under sosu-uddannelserne - som her i sundhedshuset. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Sidste år valgte knap 25 procent af Fredericias unge en erhvervsuddannelse, efter de forlod folkeskolen.

Dermed ligger Fredericia højere end nabobyerne og har allerede nået det nationale mål for 2020. Men Fredericia sigter alligevel højere, og byens erhvervsskoler er på vej med en ny aftale med kommunen, fortæller byrådsmedlem Pernelle Jensen (V), formand for Fredericia Kommunes uddannelsesudvalg.

- Vi vil gerne lave en forpligtende aftale, som parterne skriver under på. Med en vision for, hvordan vi gør tingene i Fredericia, siger Venstre-politikeren.

IBC, EUC Lillebælt og Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens er med i samarbejdet, som også erhvervsorganisationen Business Fredericia og virksomheder inviteres med til.

Målet med aftalen er en både en højere andel, der vælger erhvervsskolerne, og en højere andel, der gennemfører uddannelsen. I 2017 var det tal 59 procent i Fredericia Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce