Annonce
Fredericia

Håndværk: Fredericia er i top - men sigter højere

Flere unge skal blive sosu'er eller tage andre erhvervsuddannelser i Fredericia. Lokalt kan man blandt andet øve sig på robotter under sosu-uddannelserne - som her i sundhedshuset. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fredericia: Sidste år valgte knap 25 procent af Fredericias unge en erhvervsuddannelse, efter de forlod folkeskolen.

Dermed ligger Fredericia højere end nabobyerne og har allerede nået det nationale mål for 2020. Men Fredericia sigter alligevel højere, og byens erhvervsskoler er på vej med en ny aftale med kommunen, fortæller byrådsmedlem Pernelle Jensen (V), formand for Fredericia Kommunes uddannelsesudvalg.

- Vi vil gerne lave en forpligtende aftale, som parterne skriver under på. Med en vision for, hvordan vi gør tingene i Fredericia, siger Venstre-politikeren.

IBC, EUC Lillebælt og Social- og Sundhedsskolen Fredericia, Vejle, Horsens er med i samarbejdet, som også erhvervsorganisationen Business Fredericia og virksomheder inviteres med til.

Målet med aftalen er en både en højere andel, der vælger erhvervsskolerne, og en højere andel, der gennemfører uddannelsen. I 2017 var det tal 59 procent i Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce