Annonce
Fredericia

Håndværkerboom i DanmarkC skal bære ny værelsesfløj til Hejse Kro

Det er bag den eksisterende kro, at selskabet bag forpagtningen ønsker at udvide med en permanent værelsesfløj på op til 60 værelser. De skal opføres som elementbyggeri, der forsynes med en facade, så det får en helhed og kommer til at fremstå pænt. I planen indgår også at få renoveret den lille fritliggende bygning, som er indrettet til værelser. Arkivfoto: Mette Mørk
Kroen skal være en stribe værelser større, ønsker de nye forpagtere. Det skal ske med en permanent udvidelse med en to-etagers bygning med op til 60 værelser bag kroen. Mobilhouse har tegnet projektet, som der er søgt tilladelse om ved Fredericia Kommune.

Hejse: Hejse Kro er i gang med en transformation til Hotel Hejse Kro, og det vil de nye forpagtere gøre endnu tydeligere med tilbygning af en permanent værelsesfløj med op til 60 værelser.

- Vi bygger måske ikke det hele på en gang, men vi vil gerne have muligheden, og derfor ligger det i vores ansøgning, at vi kan nå op på 56-60 værelser afhængig af, hvilken løsning vi kan blive enige med Fredericia Kommune om, siger Bjørn Ibsen, direktør for Hejse Kro.

Selskabet har søgt Fredericia Kommune om tilladelse til at udvide værelseskapaciteten og peger i ansøgningen på det behov, der vil være for overnatning for håndværkere i nærområdet.

- Google er i fuld gang med byggeriet, og der vil være entreprenører, som får behov for at kunne finde overnatning til deres folk. ADP opfører Dry Port, og DLG bygger, så vi ser et stort potentiale for flere hotelværelser, siger Bjørn Ibsen.

Annonce

Hotel Hejse Kro

Bjørn Ibsen blev 28. maj registeret som adm. direktør for selskabet Hotel Hejse Kro IVS. Selskabet står også registreret som Skærbækvej 17 Hejse IVS.

Selskabets reelle ejer er Jesper Harting Jensen, Hørsholm, som står registreret som ejer af knap 20 selskaber og en stribe bestyrelsesposter i et tilsvarende antal selskaber. Dertil kommer en række selskaber, som enten er afviklet eller opløst.

Selskabskapitalen er ifølge erhvervsportalen BIQ på 2000 kroner.

Virksomhedens formål er at drive virksomhed vedrørende investering, hoteldrift, ejendomsadministration, handel, rådgivning, service, produktion og anden efter ledelsens vurdering relateret virksomhed.

Hejse Kro ejes af selskabet HPB Invest ApS.

Etape-byggeri

Nærheden til de mange store byggepladser i DanmarkC giver ifølge ansøgningen til kommunen ejerne en forventning om at kunne få finansieret en stor del af etableringsudgifterne over de kommende to års driftsindtægter.

Bjørn Ibsen ønsker ikke at oplyse konkret, hvor stort et beløb man forventer at investere i nye værelser.

- Det tal vil jeg gerne holde for mig selv, men jeg vil tro, at vi går i gang i etaper, så vi følger efterspørgslen. Men allerede nu har vi fået henvendelser om vores kapacitet, og vores håb er, at vi kan lave en række firmaaftaler, hvor man binder sig for en længere periode, siger Bjørn Ibsen.

Han er i dialog med Fredericia Kommune om planerne, og han håber, at der senest 1. oktober kan ligge en tilladelse klar.

- Jeg forudser ikke, at der kan være problemer med at tillade projektet, for vi beder jo ikke om at lave andre aktiviteter end dem, vi har i dag. Vi vil bare gerne have mere af det, siger Bjørn Ibsen.

Politisk behandling

Fredericia Kommune har modtaget ansøgningen, og den er under behandling.

- Der er ikke udfærdiget en lokalplan for området, der giver mulighed for udvidelsen. Hvis projektet skal realiseres, skal der en landzonetilladelse til, og den vil kræve en politisk behandling, oplyser koncernchef i Fredericia Kommune René Olesen.

Bjørn Ibsen har været i dialog med by- og planafdelingen om værelsesfløjen.

- Jeg ser helst, at vi placerer værelserne i en lige række, så alle værelser får udsigt over markerne. Det giver den bedste hoteloplevelse. Men kommunen er mere tilhænger af, at vi placerer enhederne i firkanter, så det tager sig mindre bastant ud, siger han.

- Er der planer om at fjerne det gamle hus, der ligger bag kroen?

- Det hus spørger alle mig om, men vi bruger det faktisk til udlejning. Det er sat fint i stand indvendigt, men jeg er enig i, at det ikke er kønt udvendigt. Det vil vi gøre noget ved, men lige nu har vi travlt med mange andre ting, så det kommer til at vente lidt, siger Bjørn Ibsen.

Mobilhouse på Skærbækvej har sat streger på, hvordan hotelfløjen kan tage sig ud bag kroen. Tegning: Mobilhouse

Fornuftig start

Bjørn Ibsen blev for et par måneder siden forpagter af den konkursramte kro. Kroen er forpagtet af iværksætterselskabet Skærbækvej17 Hejse IVS. Den reelle ejer af selskabet er Jesper Hartvig Jensen fra Hørsholm, mens Bjørn Ibsen er adm. direktør i selskabet. Han har hidtil arbejdet med ejendomsudvikling.

- Er I kommet fornuftigt fra start?

- Det synes jeg, og nu håber vi at kunne lægge yderligere værelser til, fordi det alt andet lige også vil kunne give nogle fordele i forhold til personale og køkkendrift, siger Bjørn Ibsen.

Flere af de tidligere forpagtere af Hejse Kro er inden for de seneste år gået konkurs - senest 12. marts i år, hvor det daværende driftsselskab blev taget under konkursbehandling. 1. april lukkede kroen for at genåbne under Bjørn Ibsens nye koncept i maj. Kroen ejes stadig af selskabet HPB, som advokat Hans Peter Bang, Aarhus, står bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce